The American Elementary School’da Kitap Şenliği Düzenlendi

Haberler

GAÜ'DEN

The American Elementary School’da Kitap Şenliği Düzenlendi

Çocuklara Kitap aşısı

 

Her yıl Kasım ayının ikinci haftası kutlanan “Çocuk Kitapları Haftası” nedeniyle The American Elementary School’da düzenlenen “Kitap Şenliği” oldukça renkli geçti. Hafta boyunca değişik aktivitelerle öğrencilere kitap sevgisi aşılanan etkinliklerde Kitap sevgisi aşılandı, tören düzenlendi.

 

Kitap beynimizi aydınlatır

 

Düzenlenen törende açılışı 2 B sınıfı öğrencisi Defne Mutluoğlu yaptı, ‘’Güneş dünyamızı, kitaplar beynimizi aydınlatır’’ özlü sözüne dikkat çekti. 5. Sınıf öğrencilerinden Emirhan Bayrakçı da kitapların önemini vurgulayan bir konuşma yaparak, kitap okumanın önemine değindi.



Çocuklar teşvik edilmeli

 

Törende "Çocuk Kitapları Haftası"nın amaçlarına dikkat çekilerek; Çocuklara kitap okuma sevgisi kazandırmanın önemi vurgulandı, anne ve babaların, çocuklarına kitap almayı alışkanlık haline getirmesi vurgulandı. Çocukların evlerinde, kendi kitaplıklarını kurmaya teşvik etmenin önemine dikkat çekilerek, ebeveynlere şu tavsiyelerde bulunuldu:

 

Öneriler

 

Okul ve sınıf kitaplıkları zenginleştirilmeli, çocuk kütüphanelerinin sayısı artırılmalı, ders kitapları dışındaki kitapların da okunması sağlanmalı, kitap okuma, not ve özet çıkarma teknikleri hakkında çocuklar bilinçlendirilmeli, yeni çıkan çocuk yayınlarının takibi sağlanmalı.

 

Bir kitap yürekten gelmişse

 

Kitap Şenliği’nde “Bir kitap yürekten gelmişse, işte o zaman yüreklere ulaşabilir” özlü sözüne  dikkat çeken  1 A ve 1 B sınıf öğrencileri, birçok kitapla ilgili özlü sözler okundu.
Hafta boyunca kurulan standlarda ise kitap satışı yapıldı, öğretmenler gözetiminde alış- verişlerde öğrenciler yaş gruplarına uygun kitapların nasıl seçilmesi gerektiğinden örnekler verildi.Aldıkları kitapları arkadaşlarıyla paylaşacaklarını söyleyen öğrenciler de, sınıfta yapılan aktivitelerle de kitaplarla ilgili çalışmalarda bulundular.