Bayraklarımız Denizaltında Da Dalgalandı

Haberler

GAÜ'DEN

Bayraklarımız Denizaltında Da Dalgalandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 32. Kuruluş Yıldönümü, başta KKTC olmak üzere Türkiye ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlandı.

 

Kutlamalar, KKTC’nin çeşitli bölgelerinde tören alanlarının yanısıra KKTC karasularında da kutlandı.

 

Bayraklarımız denizaltında

 

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Başkanlık Ofisi’ne bağlı araştırma birimi, Akdeniz Sualtı Araştırma Merkezi, KKTC kıyılarında başlattığı proje çalışmaları sırasında TC, KKTC ve GAÜ bayrakları su altında da dalgalandırdı.

 

KKTC’nin 32. Kuruluş Yıldönümü kutlamalarını sualtına taşıyan GAÜ Araştırma Ekibi, mavilikler içerisinde TC ve KKTC bayraklarıyla verdiği pozlarla sosyal medyada ilgi odağı oldu.

 

Sosyal medyada ilgi odağı oldu

 

Anavatan Türkiye, KKTC ve Girne Amerikan Üniversitesi’nin bayrakları, denizaltında salınırken, mu muhteşem görüntünün sosyal medyadaki yansımaları heyecan yarattı.

 

Akdeniz Sualtı Araştırma Merkezi üyeleri, Cumhuriyet coşkusunu çalışma sahalarında yaşamanın haklı gururunu yaşadıklarını söylediler. Sosyal medyada günün konusu olan etkinlik, adeta paylaşım rekoru kırdı.

 

Altyapı olanakları yaratılıyor

 

GAU Sualtı Araştırma Merkezi Başkanı Yüksek Mühendis Bihter Asena Yanar , GAÜ Denizcilik fakültesi öğrencilerinin pratik çalışmalar uygulayabilecekleri alt yapı olanakları yaratmaya çalıştıklarını, yüzen üniversite olarak da bilinen GAÜ Denizciliğin Girne sularına daha hakim alt yapı oluşturduklarına dikkat çekti . Araştırma Merkezi olarak da yeni bir proje için çalıştıklarını, detayları ilerleyen günlerde paylaşacaklarını ifade eden Bihter Asena Yanar, yeni projeler için çok heyecanlı olduklarını ifade etti.