GAÜ Okullar Grubunda Cumhuriyet Kutlamaları

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Okullar Grubunda Cumhuriyet Kutlamaları

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 32. Kuruluş yıldönümü nedeniyle  GAU Okullar Grubuna bağlı The American Nursery School, The American Elementary School , The International Prep School ve  GAU  The American College’de törenler düzenlendi.

 

GAU The American College’deki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı.

 

8/A sınıfı öğrencilerinden Hilal Kutlu ve 7/G sınıfı öğrencilerinden Mustafa Esenyel, günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptılar.

 

Nilay Özbek adlı öğrenci “Akdeniz’e Doğru”, Başak Melisa Şahan ise “Kıbrıs’’ adlı şiirleri okudu.

 

Müzik ve okul korosu

 

Amerikan Kolej müzik öğretmeni İbrahim Özbaskın yönetimindeki okul korosuna, 11 ÖSS öğrencilerinden Mucip Berk Yalaz gitarıyla eşlik etti. Okul korosu enstrumanlar eşliğinde türküler de söyledi.

 

The American Nursery School, The American Elementary School ve The International The American Elementary School ve The International Prep School’da yapılan tören,  saygı  duruşu, İstiklal Marşı ve GAU Marşıyla devam etti.

 

Kıbrıs şarkıları okundu

 

“Al Yemeni Mor Yemeni” ve “Kıbrıs’ım” şarkılarının okul korosu tarafından söylenmesinin ardından The American Elementary School’dan İpek Özkan ve The International Prep School öğrencilerinden  Abigal Wolska günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptı.

 

The International Prep School öğrencilerinden  Jan Saygıner, Kavir Duhoki , Elli Kate Branch ve Nikita Gordeev’in “Kuzey Kıbrıs Türk Bayrağı’’ isimli şiiri okumasıyla devam eden törende daha sonra The American Nursery School öğrencilerinden Ekin Yıldırım, Bade Kayalılar, Ada Boray ve Furkan Erez  Ulusoy “15 Kasım Günü’’ isimli şiiri okudu.

 

The International Prep School öğrencilerinden  Selin Saka, Kayra Eminoğlu, Su Erhun, Azra Avkıran ve Konce Gürboyoğlu da, Dr. Fazıl Küçük’ün cumhuriyetle ilgili sözlerini okudular.