The American Future College’den Atatürk'ü Anma Programı

Haberler

GAÜ'DEN

The American Future College’den Atatürk'ü Anma Programı

THE AMERICAN FUTURE COLLEGE ÖĞRENCİLERİ GERÇEKLEŞTİRDİKLERİ PİYES İLE İZLEYENLERİ GÖZ YAŞLARINA BOĞDU

 

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren The American Future College öğrencileri Atatürk için anma programı düzenledi.

 

The American Future College Alayköy yerleşkesinde gerçekleşen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, öğrenciler; hazırlamış oldukları günün anlam ve önemini belirten yazı, şiir ve piyeslerini sundu.

 

10 Kasım Atatürk’ü anma programı dahilinde The American Future College 4 yaş grubu öğrencileri, “Saat 9’u 5 Geçe isimli şiiri, 5 yaş grubu öğrencileri “10 Kasım Hüznü” isimli şiiri, 1 A sınıfı öğrencileri “Atatürk” isimli şiiri, 2. Sınıf öğrencileri “Sen Varsın Atatürk’üm” isimli şiiri okurken, 3.sınıf öğrencileri “Cumhuriyet” isimli piyesi sergiledi. Anma töreninin devamında 5.sınıf öğrencileri Atatürk ilkelerini anlatırken, Okul Korosu ve Ortaokul okul öğrencilerinin oluşturduğu orotoryo 10 Kasım için hazırlamış oldukları orotoryoyu sundu.

 

The Amerikan Future College öğrencilerin günün anlam ve önemi ile ilgili hazırlamış olduğu konuşma aşağıdaki gibidir:

 

“Mustafa Kemal gibi düşünebilmek; işçisiyle, memuruyla, öğrencisiyle, öğretmeniyle, genciyle, yaşlısıyla Mustafa Kemal gibi düşünebilmek...

 

Medeniyet yolunda ilerlediğimiz 21.yy’da ileriyi görebilen ve daha ileriye gitmeyi amaçlayan, yeni nesiller yetiştirmek, Mustafa Kemal gibi düşünebilmenin ilk adımıdır. Bu adamı atarken, yeni nesilin geçmişini iyi bilmesi ve özümsemesi gerekmektedir. Bunun içindir ki her fert üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olmalıdır. Gelecekte ülkenin yönetimini devralacak, geleceğimizi yönlendirecek, medeni ve saygın bir illet olma bilincini daha da pekiştirecek olan biz gençler, Ulu Önder Atatürk’ün İlke ve İnklaplarının ışığında ilerleyeceğiz.

 

Aynı çağda yaşayan, gerek kendi milletleri, gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı olan bazı liderler, bu gün ya unutulmuş ya da kötü mirasları ile anılır olmuştur. Atatürk ise, sevgi ve saygı uyandırarak Türk milletini çağ ile tanıştırmaya gayret edip varlığını teminat altına almaya yönelmiştir. Yalnızca 10 Kasımlar değil, düşünce ufkumuzda Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere bizlere yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedefler asla unutulmamalıdır. Ülkemizin en zor anında bile düşünüp ortaya koyduğu milli hedef ve stratejilerin  hatırlanması, bu tür çabaların anlam ve değerininçok iyi bilinmesi gerekmektedir. Ancak bu şekilde Ulu Önderin kutsal emanetinigelecek çağlara ve nesillere ulaştırabiliriz. Ünlü bir devlet adamının dediği gibi “Atatüğrk gibi insanlar, bir nesil için doğmadıkları gibi, belli bir devre için de doğmazlar; onlar önderlikleri ile yüzyıllarca milletlerin tarihinde hüküm sürecek insanlardır.”