Amerikan Koleji Öğrencileri 10 Kasım’da Atatürk'ü Andı

Haberler

GAÜ'DEN

Amerikan Koleji Öğrencileri 10 Kasım’da Atatürk'ü Andı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji öğrencileri Atatürk için anma programı düzenledi.

 

Törenler Atatürk büstlerine çiçeklerin konulması saygı duruşu, İstiklal Marşıyla başladı.

 

Amerikan Koleji Girne yerleşkesinde yapılan törende Amerikan Kolej korosu Atam Sen Rahat Uyu ve İzmir Marşı’nı söyledi. 9 ÖSS sınıfı öğrencilerinden Buse Yıldız ve 11 ÖSS sınıfı öğrencilerinden  Berk Yalaz’ın hazırlamış oldukları oratoryo koro eşliğinde söylendi.Okul öğrencilerinden  İdal Bicentürk “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” ve  Alp Yılmaz “Mustafa Kemal’ler Ölmez’’ şiirlerini okudu.Günün anlam ve önemini belirten Türkçe- İngilizce konuşmaları 11 ÖSS sınıfı öğrencilerinden Gizem Armutlu ve 12 Arts sınıfı öğrencilerinden Tarık Dedekorkut yaptı.

 

GAÜ Okullar grubuna bağlı anaokul ve ilkokullarda yapılan törenlerde ;The American Elementary School okul korosu ‘’İzmir’in Dağlarında ‘’ ve ‘’Atam Sen Rahat Uyu ‘’ adlı şarkıları söyledi.Günün anlam ve önemini belirten konuşmaları The American Elementary School öğrencilerinden Elif Ecem Özkan ve The International Prep School öğrencilerinden Eray Erdenay yaptı. The American Elementary School ve The International Prep School öğrencilerinden Atamıza ait vecizler okundu.

 

The American Nursery School öğrencilerinde Rüzgar Burak Pulat , Mişa Li Daykın, Marsia Kılıç, Deniz Çalışkan ve Aze Derin Tula ‘’ Mustafa Kemal’i Düşünüyorum’’ adlı şiiri okudu. 

 

The International Prep School VB Reception sınıfı öğrencilerinin güne özel hazırladı oyun sergilendi.The American Elementary School 3B sınıfının güne özel hazırladığı oratoryo sergilendi.