GAÜ Öğrencileri Kültür Turu

GAÜ Öğrencileri Kültür Turu

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) öğrenciler için düzenlediği kültür ve turizm etkinlikleri ne devam ediyor.

Geçtiğimiz haftasonu gerçekleşen Güzelyurt Kültür Turu’na katılan öğrenciler 4 farklı etkinliği birden izleme şansı buldular.

Girne Amerikan Üniversitesi Öğrenci Hizmetleri Direktörlüğü’den yapılan açıklamada, geziyle ilgili olarak şu bilgiler verildi:

Girne’den özel otobüsle Güzelyurt’a giden öğrenciler ilk olarak Mavi Köşk’ü ziyaret ederek bölgede gezinti yapıp ilgililerden bilgi aldılar.

Kültür turunun ikinci durağı olan İkon Müzesi’ni gezen öğrenciler, yüzyıllar öncesinden günümüze taşınan eserleri hayranlıkla izlediler.

Daha sonra Güzelyurt Arkeoloji ve Doğa Müzesi’ni ziyaret eden öğrenciler son olarak da Lefkoşa’da oynanan GAÜ Çetinkaya-Mağusa Türk Gücü maçını izleyerek günü tamamladılar.

Girne Amerikan Üniversitesi’nin düzenlediği Kültür Turu’ndan çok memnun kaldıklarını söyleyen öğrenciler, Kıbrıs’ın diğer yörelerini de görmek istediklerini, özellikle Karpaz bölgesini görmeyi çok arzuladıklarını belirttiler.