GAÜ, Girne’den Sonra Lefkoşa’da da Hastane Açıyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ, Girne’den Sonra Lefkoşa’da da Hastane Açıyor

Akpınar “Lefkoşa’mıza da yatırıma devam”

 

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Girne’de inşaatı hızla devam GAÜ Eğitim, Araştırma, Florance Nightingale Hastanesi’nden sonra sağlıkla ilgili yatırımlar kapsamına Lefkoşa’yı da dahil edeceklerini açıkladı.

 

Lefkoşa’da Üniversite Araştırma Hastanesi inşaatını yatırım programına aldıklarını vurgulayan Akpınar,  önümüzdeki hafta içinde GAÜ’nün başlatacağı yeni yatırımları düzenlenecek basın toplantısıyla açıklayacağını belirterek “Girne’den sonra Lefkoşa’mıza da yatırıma devam” dedi.

 

Tıp Fakültesi izni alındı

 

Girne Amerikan Üniversitesi’nin kardeş kuruluşu olan Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ile bilgiler de paylaşan GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar “Kıbrıs Amerikan Üniversitemiz Lefkoşa için Tıp Fakültesi iznini aldı, GAÜ ile muhteşem birliktelik yaşanacak” dedi.

 

Açıklamasında Tıp, Eczacılık ve Diş Hekimliği Fakülteleri olmak üzere medikal eğitim alanlarının toplanacağı GAÜ Eğitim, Araştırma, Florance Nightingale Hastanesi’nin hekim kadrosuna büyük önem verildiğini belirterek şunları söyledi:

 

Yüksek teknoloji uygulanacak

 

“Hastanemizde, kendi alanında uzman doktorlarımız olacağı gibi her alanda polikliniklerimiz, yüksek teknoloji ile donatılmış radyoloji, nükleer tıp, her türlü tanı ve teşhis laboratuvarlarının yeralacağı bir merkez hedeflemekteyiz”

 

Girne’den sonra Lefkoşa

 

Girne’nin yanısıra Lefkoşa’da da sağlık yatırımları başlatacaklarını anlatan Serhat Akpınar  “Ülkemizin sağlık alanındaki en önemli eksikliklerini gidermeyi bir görev olarak kabul etmekteyiz. Bu bağlamda diyaliz hastaları için de yüksek konfor ve kalitede hizmet alabilecekleri diyaliz merkezimiz olacaktır” dedi.