GAÜ’den Ata’ya Saygı Yürüyüşü

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den Ata’ya Saygı Yürüyüşü

GAÜ akademisyenleri, Ulu Önder Atatürk`ün ebediyete intikalinin 77. yıldönümü nedeniyle 10 Kasım 2015 Salı günü Çanakkale Esirler Mağarası`na Ata`ya Saygı Yürüyüşünde bulunacak.

 

GAÜ Kıbrıs Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ulvi Keser, yürüyüşle ilgili olarak yaptığı açıklamada şöyle dedi:

 

“10 Kasım 2015 Salı günü, Ulu Önder Atatürk`ün ebediyete intikalinin 77. yılı nedeniyle Ata`ya Saygı Yürüyüşü gerçekleştirilecektir.  Çanakkale Esirler Mağarası, 1916-1920 sürecinde Çanakkale`de esir alınan ve İngilizler tarafından Kıbrıs adasına getirilerek Gazimağusa`da Karakol isimli bölgede açılan esir kampında tutulan Türk savaş esirlerinin kamptan kaçtıktan sonra saklandıkları Beşparmaklar’daki mağaradır. Kıbrıs Türkleri’nin de yardımlarıyla bu mağarada saklanan 3-5 kişilik esir grupları daha sonra Akatu (Tatlısu) Boğazı vasıtasıyla Girne sahillerine geçmişler ve buradan da Anadolu`ya gitmişlerdir”

 

Açıklamasında  Çanakkale Esirler Mağarası’nın GAÜ Kıbrıs Araştırmaları Merkezi tarafından KKTC turizmi, tarihi ve mağaracılığına kazandırılmak maksadıyla geçen yıl Beşparmaklar’a İngilizce/Türkçe açıklayıcı levhalar, Ercan-Gazimağusa yol ayrımından Ergenekon köyüne kadar Karayolları yol tabelaları ve dağda çeşitli yol belirleyicilerle düzenlenmiş, güzergah temizlenmiş ve geçen yl toplam 30 yürüyüş/tırmanış yapılmış tarihi bir mağaradır” diyen Keser, GAÜ KAM`ın bu mağarayla ilgili projeleri önümüzdeki dönemde de devam edileceğini vurguladı.