GAÜ Okullar Grubuna Silifke Amerikan Kolej De Katıldı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Okullar Grubuna Silifke Amerikan Kolej De Katıldı

Akpınar “Biz bir yoldayız duramayacağımız; bir yol biz, biriz ve biziz”

 

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), 30 yılı aşan uluslararası eğitim tecrübesini, Yükseköğretim Öncesi Eğitim Kurumları Konsorsiyumu Okullar Grubu bünyesinde uluslararası eğitim veren Amerikan Koleji, sahip olduğu birikim ve tecrübeyi anavatanda yaymak amacı ile başlatılan Franchising hareketinde ilk olarak Mersin’in Silifke ilçesinde kurulan GAÜ Amerikan Koleji Silifke, yeni eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini almasının ardından  dün yapılan resmi açılış töreniyle öğretime başladı.

 

Musa Duran’ın konuşması

 

Açılış töreninde ilk konuşmayı GAÜ Silifke Koleji Kurucu Temsilcisi Musa Duran yaptı.

 

“Girne Amerikan Üniversitesi Özel Silifke Kolejimizin açılışına hoş geldiniz, bizlere onur verdiniz, hepinizi saygı ve sevgi ile kucaklıyorum” diyerek sözlerine başlayan Duran, şunları söyledi:

 

“Silifke’ye kazandırmış olduğumuz kolej Türkiye’nin ilk ve tek ulusal kimlikteki  kolejidir, eğitim öğretimin sağlıklı güvenli bilimsel olarak yapılması için emeği geçen herkes özveriyle çalıştı, bütün idare ve öğretmen kadromuz her yıl GAÜ tarafından KKTC’de eğitimden geçirilmektedir”

 

 

Okulla ilgili bilgi verildi

 

GAÜ Amerikan Koleji Silifke Bina dahilinde; anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve  seneye de lise bölümünün yer alacağını, kalan 4500 m2’lik alanda da okul bahçesi, çim futbol sahası, anasınıfı oyun parkı,  basketbol ve voleybol sahasının olacağını söyleyen Duran  “Bunun yanında bina dahilinde bulunan çok amaçlı salonlar, cep sineması ve diğer yeniliklerle birlikte GAÜ Amerikan Koleji bölgede bir ilk olmaya aday. Çağımızın gereklerine uygun olan akademik derslerimiz ve temel eğitim derslerimiz ve sınavlara yönelik çalışmalarımız devam ederken öğrencilerimiz sosyal, kültürel sanatsal ve spor alanlarından da yararlanmaktadırlar” diye konuştu

 

Akpınar’ın konuşması

 

Silifke Amerikan Koleji açılış töreninde konuşma gerçekleştiren Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar “Şu anda sizlerle olmak bu anı yaşıyor olmak GAÜ için de oldukça önemli bir anı paylaşmak çok büyük gurur ve sizlerle birlikte paylaştığım için ayrıca mutluyum. Eğitim ve öğretimde uygulanacak yönetim bilgiyi insan için fazla bir süs, bir baskı aracı yada nedeni maddi hayata başarılı olmaya sağlayan uygulanabilir ve kullanılabilir bir teknoloji haline getirmeye çalışıyoruz, bu söz daha 1923 Cumhuriyet’in kurulmasıyla birlikte Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim teknolojilerinden bahsettiği dünyanın dahi o günler de bilim ve teknolojilerin ne olduğunu bilmediği yıllarda dile getirdiği ifade bütünüdür” dedi.

 

GAÜ’nün yolculuğu

 

GAÜ’nün, yolculuğunun yıllar önce 1985 yılında yavruvatan KKTC’de başladığını vurgulayan Akpınar “O günden bugüne 30. Kuruluş yıldönümüne uzanan günler de daima gelecek misyonu ve küresellik olgusuyla hareket  ettik. Sahip olduğumuz  çeşitli uluslararası  aktivasyonlar, eğitim programları ile kendi kabuğumuza sığmayarak hep sınırların ötesini hedefledik. GAÜ okullar grubu olarak Amerikan Koleji olarak anavatanımızda gelişmek için kurumsal benliğimizin sahip olduğu değerli Ulu Önderimiz  Mustafa Kemal Atatürk’ün inkılapları doğrultusunda adım attık” dedi.

 

Çağdaş eğitim kadrosu

 

Konuşmasında GAÜ Silifke Koleji’nin oluşumu ve kuruluş  sürecinde yer alan çağdaş eğitim kadrosuyla karşılaşmış olmanın ayrı bir memnuniyeti içinde olduğunu kaydeden Akpınar “Biz GAÜ Koleji olarak her öğrencinin kişisel gelişim süreçlerini göz önünde bulundurarak her bireyin ayrı eğitim modülleri oluşturan günümüz dünyasında İngilizce dilinin öneminin bilinciyle oluşturduğu sistem ve İngilizceyi ana dili gibi konuşan bireyler yetiştiren, özenli, sözel yetileri gelişmiş ayrıca mutlu, ahlaklı bireyler yetiştirmeyi hedefledik. Bugün GAÜ ve okullar grubu olarak 30 binin üzerinde mezunu, 105 ülkeden farklı öğrenci, 50 farklı ülkeden akademik kadrosu ile dünyanın dört bir yanında eğitim neferlerini yetiştirmiş olarak karışınızdayız. Biz bir yoldayız duramayacağımız; bir yol biz, biriz ve biziz” dedi.

 

Silifke Kaymakamı

 

Törende son konuşmayı Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir yaptı, Girne Amerikan Üniversitesi Silifke Kolejinin bölgeye hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunan Cinbir “Silifke, ülkemiz ve dünya insanlığı için şiddetten uzak insanlığa hak ettiği için değil insan olduğu için saygı duyan kendi kültürüyle barışık, modern dünyadaki gelişimleri takip edebilen  her alanda emsalleriyle yarışabilen kendi gibi olabilen bireylerin yetişmesine önderlik edeceğinden eminiz” dedi.