GAÜ İle Richmond Amerikan Üniversitesi Aarasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ İle Richmond Amerikan Üniversitesi Aarasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı

GAÜ Akademik anlaşmalarına bir yenisini daha ekledi

 

Girne Amerikan Üniversitesi ile Richmond Amerikan Universitesi (Londra) arasında akademik işbirliği anlaşması imzalandı.

 

Anlaşma uyarınca, iki üniversite arasında öğrenci ve akademisyen değişimleri 2015-2016 akademik yılı itibariyle başlıyor.

 

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü Millenium Complex Başakanlık Ofisi Toplantı salonunda gerçekleşen, GAÜ adına Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’ın, Richmand Amerikan Üniversitesi adına ise Professor Emeritus Ray Hilditch’in imza koyduğu akademik işbirliği anlaşmasına göre, iki üniversite ilişkilerini uzun vadede ögrenciler için daha verimli olacak şekilde karşılıklı görüşmelerle ilerletecek.

 

İki üniversitenin anlaştığı ana noktalar ise şöyle:

 

1- Richmond Universitesi öğrencileri GAU Canterbury Kampusünde bir yıllık İngilizce hazırlık sınıfına katılmaya hak kazanacaklar.

 

2- GAU`nün İşletme bölümünü başarıyla tamamlayan öğrenciler, Richmond Amerikan Üniversitesi’nde burs hakkıyla Master yapma hakkına sahip olacak. Bu programın ilerideki akademik yıllarda diğer akademik programlara da yayılması planlanıyor.

 

3- GAU ile Richmond Amerikan Universitesi karşılıklı olarak Yaz Okulu programlarını birbirlerinin kampuslerinde planlayarak iki okuldan öğrencilerin birlikte eğitim görmelerine olanak tanıyacak. İlk yaz okulu GAU ogrencilerinin Richmond`da geçirecekleri yaz 2016 programıyla başlayacak.

 

Aynı toplantıda iki üniversitenin öğrencilere yönelik farklı eğitim fırsatlarının da konuşulduğu, ileriki görüşmelerde daha güzel işbirliklerinin ele alınması kararlaştırıldı