Amerika Koleji Öğrencileri Radyo Vatan'a Konuk Oldu

Haberler

GAÜ'DEN

Amerika Koleji Öğrencileri Radyo Vatan'a Konuk Oldu

Radyo Vatan`ın hazırladığı "Genç Yolcular" adlı radyo programına konuk olan GAÜ Okullar Grubu`na bağlı Amerikan Kolej öğrencilerinden Fikri Terkan, Deren Dimililer, Asya Eminoğlu, İzzet Mertekçi ve Türkçe öğretmenleri Hüseyin Onan, programda, sivil savunmanın toplum için önemi, günümüzde yaşanan trafik sorunları ve gençliğin geleceğe bakışı konularında görüşlerini açıkladılar.

 

 

Öğrenciler, Sivil Savunma`nın toplum hayatındaki öneminden bahsederken, Sivil Savunma`nın doğal afetler, savaşlar, cephe gerisinde insanların can güvenliğini sağlamak ve moralleri üst düzeyde tutmak için hizmet veren en önemli kurumlardan biri olduğuna işare tettiler.

 

 

Sivil Savunma`nın önemi

 

Sivil Savunma Teşkilatı`nın günün 24 saati sivil halkın güvenliği için hazır bulunduğuna da dikkat çeken öğrenciler "Sürekli olarak bizimle ilgilenen bir kurumdan bahsediyoruz, bizler de zaman zaman okul içerisinde sivil savunma etkinlikleri düzenleyerek bu konulardaki bilgimizi tazeliyoruz" dediler.

 

 

Trafik sorunu da ele alındı

 

Toplum hayatında sivil savunmanın ne kadar önemli olduğu konusunda görüşlerini dile getiren öğrenciler, Kıbrıs`ta yaşanan trafik sorunlarına da değinerek genç bir bakış açısıyla yaşanan olayları ve sıkıntıları ele aldılar.

 

Akılcı ve yenilikçi çözümler dile getirerek düşüncelerini aktaran öğrenciler, içerisinde bulunduğumuz "Cumhuriyet Bayramı haftası" nedeniyle olarak Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk`ün Türk gençliğine emanet ettiği Cumhuriyetin 92. yılını kutladılar, Atatürk`ün gerçekleştirdiği tüm ilke ve inkılaplara sonsuza kadar bağlı kalacakları mesajını verdiler.