GAÜ’den KKTC’nin ABD Temsilciliğine Ziyaret

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den KKTC’nin ABD Temsilciliğine Ziyaret

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) küresel bilim heyeti Eduniversal’ın 8. Dünya Konferansı’nın ardından KKTC’nin ABD temsilciliğine ziyarette bulundu.

 

ABD KKTC Temsilciliği’ne ziyaret

 

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Saydam ve GAÜ üst düzey Yönetim Kurulu üyelerinden Aral Doğu ABD’deki temasların ardından KKTC’nin ABD Temsilcisi Mehmet Dana’ya ziyarette bulundu.

 

Ayrıca, Amerika’da bulunan GAÜ Kampüsü’nün KKTC’nin tanıtımına en iyi şekilde katkı kayacağı konusunda niyet anlaşmasına varıldı. KKTC’nin ABD Temsilcisi Mehmet Dana, ziyaret sırasında ortak hareket programına uygun olarak GAÜ ve Dulles Üniversitelerinin ABD’deki üniversitelerle bağlantı çalışmalarına destek vereceğini belirtti.

 

Harvard Üniversitesi’nde Eduniversal’ın 8. Dünya Konferansı kapsamında düzenlenen “Yüksek öğretimde İşletme Fakültesi” konulu seminere dünya yükseköğretim oteriteleri ile brlikte katılan GAÜ heyeti, yaptıkları ikili görüşmelerde “seminerler, karşılıklı görüşmeler, nasıl daha ileri gidilebileceği ve daha iyi olabilmek konu başlıklarında karşılıklı fikir alışverişinde  bulundular.

 

MOU anlaşmaları imzalandı

 

Girne Amerikan Üniversitesi ve Amity University ile MAU (Mutabakat) anlaşması imzalayan GAÜ heyeti, öğrenci değişimi ve akademik araştırmalar yapmak amacıyla birlikte hareket etmek konusunda prensip anlaşmasına vardılar.