GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Farklı Bir Döneme Girildiğini ...

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Farklı Bir Döneme Girildiğini ...


Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, mevcut kampüsün 20 bin öğrencinin eğitim alabileceği şekilde genişletildiğini, Karpaz Yaşam Kampüsü’nün hayata geçeceği farklı bir döneme girildiğini söyledi.

 

Ada TV’ de yayınlanan Ada Raporu programında Nazmi Pınar’ın soruları yanıtlayan Akpınar, çok farklı misyonlar üstlendiklerini, bir dünya üniversitesi olma ve kabul noktasına ek olarak Kıbrıs Üniversiteler Birliği’ni de (KÜB) hayata geçirdiklerini belirterek “Temsiliyet boyutunun büyümesi, dünya genelinde saygınlığımızı arttırmak ve geliştirmek, üniversitemize karşı olan sorumluluk duygumuzun güçlü olması nedeniyle bir çok programlar gerçekleştiriyoruz. Şu an attığımız adımlar çok güzel sonuçlar ortaya koymakta, bu hem bizim için hem de üniversitelerimiz ve KKTC için  büyük önem taşımaktadır” dedi.

 

2020 için master plan


Açıklamasında 2020 hedefi için master planı yapıldığını, stratejik  gelişim programının tamamlanmak üzere  olduğuna işaret eden Akpınar, “Ada’nın en güçlü üniversitesi ve akademik saygınlıkta da en iyi olma yolunda emin adımlar atılıyor” dedi.

 

Girne’nin diğer tüm kentlerin ilerisinde bir çekim merkezi, sağlık ve teknoloji alanında yapılanmasını sağlayacak bir döneme girdiklerini anlatan GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, “Sadece sağlık ve teknoloji ile değil şu anda yeni kültür merkezi hazırlıklarımız devam ediyor, bir buçuk ay sonra tamamlanacak diye düşünüyoruz.O da bugüne kadar yapılamayan aktivitelerin yapılmasına imkan sağlayacak” dedi.

 

GAÜ’nün en büyük kazanımı


Bir soru üzerine farklı şirketlere sahip olmalarına rağmen eğitimi ön planda tutmalarının nedenini açıklayan Akpınar “Kendi gerçekliğimizi çok iyi anlamak ve o farkındalığın oldukça yüksek olduğunu, düşünce aktivitelerinizi çalışma arkadaşlarınızla paylaşmanız, onların da size anlaması lazım. Şu anda GAÜ’nün en büyük kazanımı ve hepimizin görüp takdir ettiği yegane duruş budur, görev almakta olan bu ailenin bütünsel parçalarını oluşturan kişilerin okulu benimsemesi  bizi bu noktalara getirmiştir” dedi

 

“Her şey düşünceyle başlar”

 

Girne Amerikan Üniversitesi’nin 15 bin öğrenciye ulaştığını söyleyen Akpınar “Her şey düşünceyle başlar ve o düşüncenin açılımlarında nereye kadar gidebileceğimizi o günlerden görebilmek pek mümkün değildi ama bugün baktığımızda böylesi bir gelişim yolculuğunda çok daha farklı gelişmelere açık olduğumuzu ve halen daha aç olduğumuzu görüyorum”  diyerek şöyle devam etti: “Bugün ise ilerleyen yılların bizi çok daha ileri bir noktaya taşıyacağını kendimden emin bir şekilde söyleyebiliyorum.

 

Pozitif yaklaşımın önemi

 

Girne Amerikan Üniversitesi’yle ilgili olarak çoğu zaman kendini sorguladığını, herhangi bir düşünce veya projeyi hayata geçirme noktasında hiçbir zaman başarısızlıkla sonuçlanacağını düşünmediğini vurgulayan Akpınar “Her zaman pozitif düşünceye önem verdim. Bu çok önemli” diye konuştu.

 

 

Devlet eşit davranmalı


“Devletin size bir katkısı var mı yoksa tamamen kendi çabalarınızla mı bu noktaya geldiniz” şeklindeki soruya ,devletin tüm üniversitelere eşit yaklaşım içerisinde olması ve büyümesine olanak sağlaması için atılan adımların eşit olması gerekiyor , bu sene bu durumun aksi olan tutumlar ile karsılaştıklarını ifade eden Akpınar , KTC’deki mevcut üniversitelerin açmak arzusunda olduğu bölümlere eşit duruşlu bir görüş sergilenmesi gerektiğini, fırsat eşitliğinin tüm üniversitelere verilmesi gerektiğini vurguladı.

 

GAÜ uluslararası kabul görüyor


Kıbrıs’ta yüksek öğretim sektörü oluştuğunu, bu sektörün büyümeye devam edeceğini belirten Serhat Akpınar,  “GAÜ olarak özellikle yapmakta olduğumuz ve  yapmış olduğumuz en büyük yatırım,  üniversitenin uluslararası otoriteler tarafından kabulünün sağlanmasıdır” diye konuştu. GAÜ’nün bir çok üniversitenin giremediği toplum ve kurumsal süreçlerde yer alabilmesine değinen Akpınar “Üniversitemizin denklik ve kabul edilebilirliği bir çok ülke tarafından görülebiliyor ve o ülkelerden öğrenci geliyorsa  bu aslında şimdiye kadar yaptığımız en büyük yatırım demektir” dedi.