Uluslararsı Ekonomi ve Finans Çalıştayı GAÜ’de Başladı

Haberler

GAÜ'DEN

Uluslararsı Ekonomi ve Finans Çalıştayı GAÜ’de Başladı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İşletme Fakültesi ve International Network for Economic Research’ün (INFER) ortaklaşa düzenlediği “Uluslararası Uygulamalı Finans ve Ekonomi Çalıştayı” başladı.

 

GAÜ, Uluslararası Uygulamalı Finans ve Ekonomi Çalıştayı alanında uzman yerli ve yabancı birçok bilim insanının katılımı ile başladı. Çalıştayın açılış konuşmasını GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Asım Vehbi gerçekleştirirken, Vehbi konuşmasında şunları söyledi;

 

“Uluslararası Uygulamalı Ekonomi ve Finans Çalıştayı’nın KKTC’de ve Girne’de düzenlenmesinden büyük onur duyuyorum. Gelecekte de bu ve buna benzer uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacağımızı samimiyetim ile umut ediyorum. Çalıştay’ın genelde KKTC’de özelde GAÜ’de gerçekleşmesi çok önemli bir başarıdır ve bunun için ayrıca onur duyuyorum. 2 gün sürecek olan Uluslararası Uygulamalı Ekonomi ve Finans Çalıştayında uzman bilim insanları kendi alanlarındaki sunumlarını gerçekleştirecek.

 

KKTC’de eğitimin büyümedeki bir lokoöotif olduğu aşikardır. Bununla birlikte KKTC artık bir eğitim adası pozisyonundadır. Bizlerde GAÜ Küresel Bilim ailesi olarak eğitim kalitesine büyük önem vermekteyiz ve yatırımlarımızı bu doğrultuda yürütmekteyiz. Bunun için bu ve buna benzer uluslararası organizasyonları bünyemizde sıklıkla gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

Türkiye Ekonomi Kurumu Başkanı Prof.Dr.Ercan Uygur GAÜ TV mikrafonlarına çalıştay ile ilgili yaptığı açıklamalarda şunları söyledi;

 

Uluslararası Uygulamalı Finans ve Ekonomi Çalıştayı Uluslararası Ekonomik Araştırmalar Ağı’nın bir parçasıdır ve organizasyonun Üniversitenizde gerçekleşemesi ve uluslararası olması çok önemlidir. Sunumu gerçekleştirilecek olan bildiriler ve araştırmalar içerik bakımında büyük önem arz etmektedir. 2 gün boyunca öğrenciler ve Dünyanın birçok ülkesinden gelen akademisyenler ile tanışacağız.

 

Üniversiteniz gerçekten akademisyenler, öğrenciler ve kampüs olarak çok güzel.  2 gün boyunca paylaşılacak olan konularında özellikle öğrenciler için çok faydalı olacağını düşünmekteyim” dedi.  

 

 

2 gün sürecek olan çalıştayın 1’inci gününde, “Birikim, Gelir Üretimi ve Dengesi”, “Turizmin Çevresel Gelişimde Kuznet Eğrisi”, “Yaklaşık faktör Yapısı için Tanı Kriterleri”, “yazılım Korsanlığının Avrupa sermaye Piyasındaki etkileri”, “ Sivil ve Askeri Projeler için İskonta’nın Altın Kuralları” ve “Türkiye’nin Yunanistan Alehine İş Endeksi Üzerindeki Sindirme Kapasitesinin Göstergeleri” konuları hakkında sunumlar gerçekleştirildi.