GAÜSEM'den Özel Eğitim Programı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜSEM'den Özel Eğitim Programı

Girne Amerikan Üniversitesi 50.yılına doğru gerçekleştirmiş olduğu akademik ve sosyal etkinliklerine devam ediyor . Girne Amerikan Üniversitesi GAÜ-SEM bünyesinde düzenlemiş olduğu sertifika programları ile de Kıbrıs halkına fırsatlar sunuyor . Bu yıl sosyal sorumluluk projeleri ile de gündemde olacak olan üniversiteden yeni program ile ilgili yapılan açıklama ise şöyle ; Girne Amerikan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GAÜSEM) toplam 20 saat olmak üzere, haftada 2 gün, 2`şer saat sürecek "Özel Eğitim" programı düzenliyor.

 

Farklı gelişen çocukların özelliklerini ayırt etme bilgi ve becerisi kazandırma,  fiziksel ve bilişsel gelişim özelliklerini tanıtma , sosyal ve duygusal gelişim özelliklerini anlama ,  iletişim kurma becerisi kazandırma, normal sınıf ortamı içerisinde uygulanabilecek eğitim yöntemlerini tanıtma, davranış problemleri ile başa çıkma becerisi kazandırma,  aileleri ile iletişim ve çalışma konularında yetkinlik kazandırma başlıkları altında düzenlenecek eğitim programı toplam 20 saat olacak.

 

Eğitimin içeriği


GAÜ-SEM`den yapılan açıklamada düzenlenecek eğitim programının içeriği şöyle açıklandı:

*Yaygın Gelişimsel Bozukluklar (Otizm, Asperger Sendromu)
*Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu
*Zeka Geriliği
*Öğrenme Bozuklukları (Disleksi, Disgrafi, Diskalkuli)
*Davranım Bozuklukları
*Diğer farklı gelişim alanları (İşitme ve Görme Engelliliği, İletişim Bozuklukları)

 

Başarılı olanlara sertifika


Özel Eğitim programı sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara, Sertifika, başarılı olamayanlara ise Katılım Belgesi verileceği, kayıt için son tarihin 2 Kasım 2015 olduğu açıklandı.

 

Eğitim ücreti olarak 400 TL alınacağı belirtilen açıklamada, GAÜ öğrencileri ve personeline 50 TL indirim yapılacağı vurgulandı.

 

GAÜ-SEM`in Özel Eğitim programı konusunda bilgi almak ve kayıt yaptırmak isteyenlerin şu adrese başvurmaları gerekiyor.

Girne Amerikan Üniversitesi, Girne Kampüsü.

 

Tel: +90 (392) 650 20 11 ext: 1619