Serhat Akpınar, Kıbrıs Bilim Heyeti İle Birlikte Kazakistana Gidiyor

Haberler

GAÜ'DEN

Serhat Akpınar, Kıbrıs Bilim Heyeti İle Birlikte Kazakistana Gidiyor

GAÜ’den Kazakistan çıkarması


Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, mevcut işbirliğinin devamı ve önemli üniversiteler ile ilgili yeni anlaşmalar imzalamak üzere beraberindeki heyetle birlikte Kazakistan’a gidiyor.

 

Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre ziyaretler sırasında yükseköğretim alanında işbirliği ve Kazakistan`da yükseköğretime yön veren üniversitelerle protokol anlaşmaları imzalanacağı belirtildi.

 

Girne Amerikan Üniversitesi`nin 3 kıtayı aşan kampüsleri, yurtdışında 200’den fazla üniversiteyle imzalanmış anlaşmalar ile birlikte yurt dışında atılmaya devam eden yeni adımlarla büyüyüp gelişmeye devam ettiği belirtilen açıklamada, GAÜ’nün bir dünya üniversitesi olarak 15 bini aşkın öğrencisine farklı imkanlar yaratma, yaratıcılıklarını geliştirmek adına çalışmaların sürdürüldüğü vurgulandı.

 

Girne Amerikan Üniversitesi ve kardeş kuruluşu Kıbrıs Amerikan Üniversitesi olarak iki ayrı kurumun ortak bir çalışmada buluşacağı anlaşmaların da imzalanacağı belirtilen açıklamada Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’ni temsilen bir bilim heyetinin Kazakistan’a gidecek heyette yeralacağı bildirildi.

 

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’ın Kazakistan temasları sırasında GAÜ ve KAÜ’nün yanısıra Üniversiteler Birliği Başkanı olarak da anlaşma imzalayacağı, Kazakistan ziyareti sırasında meydana gelen gelişmelerin paylaşılacağı açıklandı.