GAÜ Rektörü Prof.Dr. Kutsal Öztürk, Öğrencilerin Her Zaman Ön Planda Olduğunu Söyledi: “Hep ...

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Rektörü Prof.Dr. Kutsal Öztürk, Öğrencilerin Her Zaman Ön Planda Olduğunu Söyledi: “Hep ...

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektörü Prof.Dr.Kutsal Öztürk, kampüs hayatı ve akademik hayatla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede  “Girne Amerikan üniversitemiz adaya sığmayan ve  Dünya Üniversitesi olarak  15 bin kişiyi aşan öğrencisiyle çok büyük bir aile oldu.Bir  Dünya Üniversitesi olarak  hep yaratıcılık, farklı düşünme ve çağdaş bir eğitimin her türlü tekniğini yapmaya gayret göstermiş ve bu doğrultu da emin adımlarla ilerliyor. Öğrencilerini düşünen yaşamla bağlaşacak bilgi ve donanımla mezun etmeyi hedefliyoruz. 2018 akademik yılında  kampüsümüz daha büyüyecek, öğrencilerimize daha da güzel güzel bir yaşam alanı sunacağız. Girne Amerikan Üniversitesi çevreci üniversite olarak da her zaman ön planda ve öğrencilere daima yardımcı olmaya çalışacağız” dedi.

 

“Temelde sevgi, saygı ve güven var”

 

Öztürk “Girne Amerikan Üniversitesi’nin en büyük farklarından birinin de Rektör ile öğrencilerin iç içe kampüsde olabiliyor olması, alanınızın da Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesinden olması Üniversitenin Mimarlık Bölümüne nasıl Kazanımları olacak?” sorusu üzerine “Temel de sevgi, saygı ve güven var ve bu bağlam çok önemli onun için rektörlük odasının içinde oturmaktansa hep öğrencilerin içinde olacağım ve yönetim kadromuzla da birlikte gerek akademik gerekse de sanatsal faaliyetler hız kazanacaktır. Hedef hep birlikte bir şeyler yapmak bunu sağlarsak başarı hepimiz için sağlanmış olacak ve bu başarı da artarak devam edecektir” diyerek şunları söyledi:

 

Çağdaş bir dünya üniversitesi

 

“Çok değerli Kurucu Rektörümüz ve Yöneticiler Kurulu Başkanımız Serhat Akpınar gerçekten farklı düşüncelere sahip ve yenilikçi değişim dönüşüme her zaman önem veren çağdaş bir dünya üniversitesi  olmamız da öncelik ediyor, onun çabaları inanılmaz örnek verecek olursam en önemli projelerimizden biri olan GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü ile de hız kazanan arıcılık projemiz ve bu dünya projesidir hem yerel hem evrensel arıların ömrünün bittiği veya yok olduğu bir yaşamın aynı zamanda hepimizin yaşam sonu olduğunu belirten bilimsel araştırmalar var geçen sene Amerika’da yarıya düşen arı nüfusu gerçekten büyük endişe yaratmıştır, ülkeler de bununla ilgili önemli projeler üretiyor biz de dünya üniversitesi olarak her türlü doğasal olaylara da ışık tutmaya çalışıyoruz. Dünya’yı ve insanlığı daha iyi tanımak için okumaya ve araştırmaya yönelik çabalara önem veriyoruz. Mimarlık`a da biraz değinirsek, mimarlık içinde inanılmaz bir kaynağa sahibiz Ada’da tarihi eserler bizim için çok önemli. Biz artık yalnız sınıflarda değil yaşamın içinde hayatın içinde olmaya ve halkımıza hizmeti esas alıyoruz.”