GAÜ Spor Yüksekokulu Dünya ve Ülke Sporu İçin Çalışıyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Spor Yüksekokulu Dünya ve Ülke Sporu İçin Çalışıyor

GAÜ BİLİNÇLİ SPOR ADAMLARI YETİŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR


2015-2016 Eğitim – öğretim yılına 15 Bin öğrencisi ile başlayan Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Spor Yüksekokulu ile de adından söz ettiriyor.

 

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ)  Spor  Yüksekokul  Müdürü  Prof. Dr. Mustafa Ferit Acar, Spor Yüksekokulu’nun faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Antrenörlük Bölümü açıldığını, yeniliklerle  2015-2016 Eğitim – Öğretim yılına başladıklarını belirtten Prof. Dr. Mustafa Ferit Acar, birçok mezun olan öğrencilerinin Dünya çapında uluslararası spor dergilerinde editörlük teklifi aldıklarını belirtti. Acar, “ Bu durum GAÜ için gurur kaynağı iken  ülkemiz KKTC için ise  bir onurdur” dedi.

 

SAĞLIK TESTLERİ VE KONTROLLERİ ARTIK GAÜ LABORATUVARLARINDA YAPILABİLECEK…


Doktora eğitimi ve programlarına da başladıklarını söyleyen Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ)  Spor  Yüksekokul  Müdürü  Prof. Dr. Mustafa Ferit Acar, açılacak olan yeni bir laboratuvarla GAÜ Çetinkaya başta olmak üzere bir çok profesyonel futbolcunun sağlık testleri ve kontrollerinin artık GAÜ bünyesinde yapılabileceğinin de müjdesini verdi.

 

Acar, “GAÜ Spor Yüksekokulunda, normal işleyişinin dışında daha farklı çalışmalar ile sürece nasıl farkındalık kazandırırız noktasında akademisyen arkadaşlarımız ve öğrencilerimiz ile birlikte çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Geçen sene Yök ile ilgili faaliyetlerimiz oldu ve sonuç verdi. Oldukça yoğun bir talep ve katılım ile antrenörlük bölümümüzü açtık . Bu bizim için önemli bir adımdı ve bunu gerçekleştirdiğimiz için bende çok mutluyum . Tabi bunun dışında bizim lisans eğitimimizin bir sonraki aşaması yüksek lisans eğitimidir.

 

GAÜ SPOR YÜKSEKOKULU YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİLERİMİZİN TEZLERİ DÜNYA ÇAPINDA KONGREDE YER ALDI…


GAÜ Spor Yüksekokulunda Yüksek Lisans bölümünden mezun olan bazı öğrencilerin tezlerinin makale haline getirildiğine dikkat çeken Ferit Acar, “iki tane dünya çapında bizim alanımızda kongre oldu ve öğrencilerimizin makalelerini orada sunduk. Kıbrıs ‘tan kongrede kimse yoktu. Bu konfernaslarda Kıbrıs’ı hatta biz temsil ettik.  Üniversitemiz ve ülkemiz için çok büyük bir başarıdır” dedi.

  

ARTIK DOKTORALI SPOR ADAMLARI GAÜ’DEN MEZUN OLACAK…


Bu yıl GAÜ’de başlayacak olan  doktora eğitimleri hakkında da bilgi veren Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ)  Spor  Yüksekokulu  Müdürü  Prof. Dr. Mustafa Ferit Acar, “artık doktoralı spor adamları GAÜ mezunu olacak” dedi.

 

GAÜ-ÇETİNKAYA BİRLİKTELİĞİ…


GAÜ ile Çetinkaya Spor Klübü arasında yapılan iş birliğinden de bahseden Acar, “Kulüp personelinin eğitimli olması ve donanımlı olması çok önemlidir . Girne Amerikan Üniversitesi bunun için sporcularımız adına büyük bir fırsattır. Çetinkaya gibi efsane bir takımın, eğitimde öncü bir marka olan Girne Amerikan Üniversitesi ile birleşmesinin sadece spora gelecek olan bilimsel yaklaşımla bile, çok doğru olduğunu düşünüyorum. Kısa-orta ve uzun vadede ülke sporuna dahi yön verecek olan bu işbirliği bizleri uluslarararası standartlara taşıyacaktır” dedi.

 

HEDEFTE PERFORMANS ANALİZ MERKEZİ VAR…


Ülke sporuna hizmet edecek olan ve tüm spor kulüpleri tarafından GAÜ’nün bir cekim merkezi haline gelmesine sebep olacak olan  performans analiz merkezi labaratuarına da değinen Acar, “bu labaratuvarlarda milli düzeydeki sporcuların sürat , hız dayanıklılık testlerinin yapılması ve bununla birlikte de bazı hataları ortadan kaldıracak, sporcuların daha sağlıklı incelenebileceği bir merkezin oluşturulması planlanmaktadır”dedi.

 

ASIM VEHBİ FAKTÖRÜ…


Gaü-Çetinkaya  Başkanı Asım Vehbi’nin akademik yönünün idareci vasfıyla ender birleşen bir özelliğinin olmasına dikkat çeken Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ)  Spor  Yüksekokul  Müdürü  Prof. Dr. Mustafa Ferit Acar, “eminim ki Sn. Asım Vehbi, Çetinkaya Türk Spor Klübüne de çok ciddi katkılara sebep olacaktır” dedi.