GAÜ Öğretim Üyesi Kasapoğlu, Suriye’deki Son Gelişmeleri Değerlendirdi: Akdeniz’de Mikro-Nusayri ...

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Öğretim Üyesi Kasapoğlu, Suriye’deki Son Gelişmeleri Değerlendirdi: Akdeniz’de Mikro-Nusayri ...

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Can Kasapoğlu, ortaya çıkan en son açık kaynaklı istihbarat bilgilerinin Rusya’nın Suriye’deki hareket tarzında önemli değişiklikler gösterdiğini vurguladı.

 

Batı dünyasının Moskova’nın son hamlesi karşısında hazırlıksız yakalandığına dikkat çeken Çobanoğlu “Bunun en önemli nedeni, Rus ve Batı askeri düşünceleri arasındaki farklılıklar şeklinde tezahür etmektedir” dedi.

 

Bu bağlamda, yeni Rus hareket tarzının özellikle stratejik tahmin ve istihbarat çalışmaları bakımından önemli sorunları beraberinde getirdiğini vurgulayan Kasapoğlu, şöyle dedi:

 

Mikro-Nusayri devleti


“Bu yeni askeri düşünce, ilan edilmeyen savaşlar icra eden ve savaş ile barış dönemleri arasındaki farklılıkları bulanıklaştıran bir yapıdadır. Rusya’nın Suriye’de konuşlandırdığı askeri unsurlar, Kremlin’in siyasi kararları doğrultusunda, daha büyük bir kuvvetin harekatı için gerekli zemini hazırlayacak, taktik ve operasyonel düzeylerde Suriye’de rejim kuvvetlerine sahada destek verebilecek, rejimi lojistik olarak desteklemek için stratejik hava köprüsü kurabilecek, ya da BAAS rejimi için en kötü senaryo kapsamında, Akdeniz’de açılan bir mikro-Nusayri devletinin güvenliğini sağlayabilecek imkân ve kabiliyetine sahiptir”