Amerikan Kolej Yeni Binasında Hizmete Açılıyor

Haberler

GAÜ'DEN

Amerikan Kolej Yeni Binasında Hizmete Açılıyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) YükseköğretimÖncesi Kurumlar Konsorsiyumuna bağlı Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Kolej 2015-2016 eğitim yılına geliştirilmiş akıllı sınıflar ile dizayn edilmiş yeni okul binasında giriyor..

 

2 yaşından başlayarak  öğrencilere İngilizce, Türkçe ve Fransızca yabancı dillerinde eğitim veren The Amerikan Nursery School, The American Elementary School, The International Prep School’da yeni binada yerini alacak.

 

Teknolojinin kullanımı

 

Yeni binada, eğitimde öğrencilerinin uluslararası platformda kendini ifade edebilmesi hedefleyen ve bu amaçla öğrencilerin yabancı dil öğrenme sürecini kolaylaştıran sistemlerle dil öğrenmesinde kolaylık sağlanması amacı ile görsel, işitsel ve eğlenceli aktivitelerle aktif dil öğrenme imkânı sağlayan Türkçe, İngilizce ve Fransızca dil odaları hazırlandı.
Böylelikle Avrupa standartlarında teknolojik sınıflarda eğitim imkânı sağlanması hedeflenmektedir. 2014-2015 eğitim yılında kullanımı başlayan ve bu eğitim yılında da aktif kullanılması planlanan termikel ekran ve tabletli eğitime de devam edileceği bildirildi.

Binada, küçük yaşlardan itibaren sanatla içi içe büyüyen, gelişiminin farkında bireyler yetiştirilmesi amacı ile öğrencilerin  gelişimini estetik ve ruhsal anlamda zenginleştiren sanatsal yönünü ortaya çıkarmayı hedefleyen müzik, resim ve dans odaları yapıldı.

 

Mükemmel eğitim olanakları yaratıldı

 

Beslenme uzmanı tarafından sağlıklı beslenme programına uygun hazırlanmış yemek menüsü ile sağlıklı beden gelişimi için, yüzme dersleri yüzme havuzunda ve beden eğitimi dersleri kapalı spor salonunda uzman beden eğitimi öğretmenleriyle aracılığı ile yapılacaktır.

 

Okulun öğrencilerine teknolojik donanımlı mükemmel bir eğitim sunduğunu ifade eden, Halkla ilişkiler birimi tarafından yapılan açıklamada; amaçlananın başarılarıyla ve yenilikçiliğiyle örnek gösterilen bir okul olmak olduğunu belirtildi. Sanatsal, sportif, kültürel ve akademik konularda yetkin imkânlara sahip olanakları ve öğretmenleri ile, kapalı alanlarıyla ve oyun bahçesiyle öğrencilerine; sanat odaları (resim, seramik) laboratuarlar, spor salonu ve açık spor sahaları, yüzme havuzu, müzik odaları (bateri, keman, gitar, flüt), toplantı ve seminer salonları, kütüphane ve okuma salonları, ekoloji dersliği, çoklu zeka atölyesi, açık derslikler, tüm sınıflarda akıllı tahtalar, açık ve kapalı tören alanlarıyla yeni eğitim yılına hazırlan yeni bina sabırsızlıkla öğrencileri bekliyor.

 

Akpınar’ın açıklamaları

 

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, “Artık yavaş yavaş sona geliyoruz . Kolejimizin yeni eğitim binası mükemmel teknolojik Alt Yapısı ile yeni Akademik Yıl için geri sayıma başladı. KKTC’nin İlk ve Orta eğitimde en saygın yüzü GAÜ Amerikan Kolejimiz yeni yaşam temsilcileri küçük bireylerimizi kucaklamaya hazırlanıyor” sözlerinden oluşan açıklamasında bu mutluluğu paylaşan Akpınar şu ifadeleri kullandı:

 

 “Bugünkü ziyaretimde o kadar çok heyecan duydum ki sizlere anlatamam. Koridorlarda koşuşa , çığlık atan, kahkahalarla sohbet eden küçük yaşamlar, Sınav heyecanı ile Kütüphanede çalışan, Beden eğitimi derslerinde salon ve havuzda başarı için yarışan öğrencilerimiz. Onları tüm sıcaklıkları ve şevkatiyle saran Öğretmen ve İdarecilerimiz. Bugün gözlerimin önünde sona doğru gelen Kolej Binamızın içerisinde tüm bu düşünceler beni sarmıştı. Evet Taşkın Beyle işgünü sonunda incelemelerimizde GAÜ son sınıf Mimarlık Öğrencimizin de İnşaat Programında Stajer olarak görev aldığını görmek beni bir o kadar daha sevindirdi. Muhteşem bir yatırım, Geleceğimize yön verecek genç bireylerimizi, yeni yaşamlarına, yeni eğitim binamızda hazırlamaya başlıyoruz”

 

Mine Ağdaç’ın açıklaması

 

The American Elementary School Müdürü Mine Ağdaç “Yeni binamız eski binamıza göre daha fazla aktivite ve olanakları olan bir okul oluyor” diyerek şunları söyledi:

 

“Önümüzdeki ders yılında akıllı sınıflarda ders vereceğiz.Teknolojik dil donanımlarına sahip dil odaları, sanatsal görsel yetenekleri ortaya çıkaracak resim ve müzik odamız,dans odalarımız,spor  aktivitelerimiz için salonlarımız,kapalı yarı olimpik yüzme havuzumuz , kauçuk baçemiz mevcuttur.”

 

Binnur Saymaz’ın açıklaması

 

The American Nursery School MüdürüBinnur Saymaz, yeni binayla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

“Yeni binamız bitmek üzere, inşaatı başladığından beri bizde gelip denetimlerimizi yapıyoruz.Binamızın çocuklara uygunluğu konusunda çok titiz bir şekilde takip ediyoruz.Yeni binamızın kapasitesi anaokulu olarak, şimdiki binamızın üç katı büyüklüğünde.Sınıflarımızın büyüklüğü tam bir anaokulu sınıfı olabilecek kapasitede.Öğrencilerimiz sınıfın içerisinde hem ders hemde oyun oynayabilecekler.Aynı zamanda kapalı yüzme havuzunun olması çok güzel bir olanak öğrencilerimiz için.Çocuklarımızın fiziksel gelişimini desteklemek açısından yüzme derslerinin olması çok güzel bir olanak. Bu binada 2-3 yaş gurubu öğrencilerimiz olacak.Fen laboratuvarı, resim ve müzik atölyesi bulunuyor.Öğretmenlerimiz açısındanda bu binanın yapımı çok iyi olacak, çünkü verdikleri eğitimleri destekleyicibir unsur olacak.Yemekhanemiz çok geniş ve çok hijyenik bir bina oluyor.Çocuklarımız ferah ve ailelerin güvenle bırakabileceği bir ortamda eğitimleri alacaklar.Bütünsel olarak dört dörtlük bir yapıyla yeni döneme başlayacağız”

 

Bina hakkında teknik bilgi:

 

Otopark kapasitesi:4 engelli, 82 normal, 5 otobüs. Arsa alanı: 9765 m2, İnşaatın Oturum alanı: 3250 m2, Çocuk oyun alanı 1800 m2, Havuz: Yarı olimpik, Derslik: 60, üç blok var. A BLOK:Kolej, B BLOK:Nursery ve idari bina.