GAÜ'den "Yerel Yönetimler Araştırma Projesi"

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ'den "Yerel Yönetimler Araştırma Projesi"

Girne Amerikan Üniversitesi`ne (GAÜ) bağlı araştırma kuruluşu Girne Araştırma Enstitüsü, "Yerel Yönetimler Araştırma Projesi" başlattı.

 

Girne Araştırma Enstitüsü Yönetim Kurulu üyesi Cenk Paşa, katıldığı bir TV programında yaptığı açıklamada 22 belediyenin ziyaret edildiğini ve araştırma projesi çerçevesinde belediye başkanları ile görüşüldüğünü söyledi.

 

Girne Araştırma Enstitüsü’nün bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalara değinen Paşa, yapılan bilimsel araştırmaların önemine dikkat çekerek çalışmaların eylül ayı itibarı ile hız kazanarak devam edeceğini ifade etti.

 

Cenk Paşa, GAE’nin Girne Amerikan Üniversitesi bünyesinde hizmet veren bir kurum olduğunu hatırlatarak, "Araştırma merkezleri bir üniversitenin olmazsa olmazıdır" dedi.

 

Amaçlarının  hem yapılan araştırmaların projelendirilerek hayata geçirilmesi, hem de kamuoyunun bilgilendirilmesi olduğunu vurgulayan Paşa, halen devam eden "Yerel Yönetimler Araştırma Projesi" doğrultusunda 28 belediyenin 22`sinin ziyaret edildiğini ve  yakın gelecekte sözkonusu çalışma doğrultusunda belediyelerle ilgili anketlerin de yapılacağını  ifade etti.

 

Paşa, Yerel Yönetimler Araştırması Projesi’nin tamamlanmasının ardından “Sağlık Sistemleri Pojesi” nin gündeme alınmasını öngördüklerini ve bir sonraki araştırma projesinin kesin olmamakla birlikte sağlık konusu olmasını hedeflediklerini belirtti.