GAÜ’nün İtalya Yaz Okulu Başladı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’nün İtalya Yaz Okulu Başladı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi`nin Oxford Brookes Üniversitesi ile birlikte organize ettiği 4. Uluslararası Mimarlık Yaz Okulu İtalya’nın Supino kentinde başladı. 

 

İtalya Frozinone Mimarlar Odası, Architetti de Angelis, Pakistan Nazeer Hussain Üniversitesi ve İtalya Barış Derneği (Assopace Palestina) işbirliğinde organize edilen uluslararası akademik etkinliğin açılışında konuşan Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcılarından Luisa Morgantini ve GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Hossein Sadri  katılımcılara başarılar diledi.

 

4. Uluslararası Yaz okulunun ilk gününde"Olasılıkları Yetiştirmek: Kırsalı Yeniden Kazanmak ve Düşünmek" başlığı altında ve ayrıca konuyla ilgili çeşitli sunumlar gerçekleşti.

 

İlk oturumda uluslararası yaz okulunun evsahipliğini yapan Frozinone Mimarlar Odası başkanı Francesco Maria De Angelis, Supino ve çevre kentlerinin tarihi ve kentsel gelişim süreçleri ve sorunlarıyla ilgili sunumunu gerçekleştirildi.

 

Bunun ardından GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Hossein Sadri "Kentsel Mimari`ye karşı Kırsal Habitat" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

 

Daha sonra GAÜ`denatölye yürütücüsü olarak katılan İç Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri ve sanatçı Toya Akpınar, Geri Dönüşüm Malzemelerle Tasarım ve Sanat ve Tasarım için Başlangıç Bakış Açısı konulu sunum ve konuşmalarını gerçekleştirdiler.

 

Bunun ardından Mimar Wilma Laurella, Spekülatif Tasarım konusunda yaptığı araştırmaları katılımcılarla paylaştı.

 

İtalya, İngiltere, Kıbrıs, Türkiye, Yunanistan, İran, Filistin ve Mısır`dan katılan 20 katılımcıyla 4. Uluslararası Mimarlık Yaz Okulu 22 Temmuz tarihine kadar İtalya`nın Supino kentinde devam edecek.