Amerikan Koleji Öğrencileri Görkemli Bir Törenle Mezun Oldu

Haberler

GAÜ'DEN

Amerikan Koleji Öğrencileri Görkemli Bir Törenle Mezun Oldu

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) okullar grubu bünyesinde eğitim veren Elementary School ve International Prep School öğrencileri  görekemli bir mezuniyet töreni ile 2014-2015 eğitim öğretim yılına veda etti.

 

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Gine Kampüsü Uluslararası Kongre merkezi Spectrum Hall’de gerçekleşen törene, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, GAÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı. Törende konuşma gerçekleştiren Okul Müdürü Mine Ağdaç şunları söyledi;

 

“Bugün bir sonla, hüznü ve bir başlangıçla sevinci, umudu  birarada yaşamaktayız. Çocuklarımız en değerli, paha biçilmez varlıklarımızdır. Sayın velilerimiz bugün burada olmanız en değerli varlıklarınızı bize güvenle emanet ettiğinizin kanıtıdır. Bize duyulan güvene layık olmaya çalışarak çocuklarımızı özgüveni yüksek, girişimci, paylaşımcı, düşünen, sorgulayan bireyler olarak ve de akademik yönden en donanımlı bir şekilde bir sonraki öğretim kademesine hazırladığımıza inanıyoruz. Bizi seçtiğiniz ve böylesi güzel çocuklar yetiştirdiğiniz için tüm okullar grubu ailesi adına teşekkürleirmi sunuyorum. Sevgili öğrencilerim, sizler bizim gururumuzsunuz ve çok çemek harcayarak ve çabalayarak bugünlere geldiniz. Bundan sonraki yaşamınızda doğru hedefler belirleyiniz. Hedefe ulaşmada size yolunuzu, aldığınız eğitim, iradeniz, azim ve kararlılığınız gösterecektir. Öğretim hayatınızda ve ilerisinde Girne Amerikan ruhunu hep taşıyacağınızı biliyorum ve bizler de başarılarınızda payımız olduğunu düşünüp her zaman sizlerle övüneceğiz. Sizleri yetiştiren ailelerinize ve biçimlendiren öğretmenlerinize teşekkürler. Yolunuz hep açık, başarılarınız daim ve sevgi meşaleniz olsun” dedi.

 

International Prep School müdürü Paula Branch konuşmasında şunları söyledi;

 

“Tüm öğrencilerimi tebrik ediyorum, ileriki hayatınızda başarılar ve mutluluklar diliyorum. Küçük yaştan itibaren bizimle olan öğrencilerimiz var aranızda. Birlikte çok şey paylaştık. Unutmayın ki her zaman arkadaşlarınıza ve öğretmenlerinize saygılı olun ve hayatınıza sürekli pozitif bakın. Hepinize iyi bir yaz tatili diliyorum” dedi.

 

Törenin devamında, öğrencilerin yıl içinde yaptıkları aktivitelerden oluşan fotograflardan sunum yapıldı. Ardından, İlkokul öğrencilerinden Nihal Sarı Orak Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi (OKSEM) 5. İlkokullar Arası Şiir Okuma Yarışmasında 3’lük aldığı şiirini okurken, Nilay Özbek de  ingilizce şiirini okudu. 

 

Programın devamında gerçekleştirilen sertifika töreninde yıl içinde öğrencilerin sağladıkları başarılara göre sertifikaları takdim edildi. Türkiye’de ülkemizi temsil ederek rekor kıran Taygun Derviş’e , Basketbol’da ikincilik getiren İlkokul basketbol takımına, futbol takımına ve akedemik başarı sağlayan öğrencilere de başarı sertifikaları takdim eidldi. Öğrencilerin sergilemiş oldukları başarılarda emeği geçen öğretmenlere ise plaket plaket takdimi gerçekleştirildi.

 

Elementary School ve International Prep School öğrencileri tören sonunda, GAÜ Yöneticileri ve öğretmenlerinden mezuniyet belgelerini aldı.