GAÜ Öğretim Üyesi Demir, Önemli Açıklamalarda Bulundu: GAÜ’de Öğrenim Görmek Büyük Şans

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Öğretim Üyesi Demir, Önemli Açıklamalarda Bulundu: GAÜ’de Öğrenim Görmek Büyük Şans

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Beşeri Bilimler Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı, Türk Dili Bilim Dalı öğretim görevlisi Erkan Demir, katıldığı TV programında Kıbrıs’ta görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Gerek üniversitemiz Girne Amerikan Üniversitesi, gerekse öğretim kadrosu ve öğrencilerimizle büyük gurur duyuyorum” dedi.

 

“GAÜ’de olmaktan gurur duyuyorum”

 

Üniversitenin öğretim kadrosunda bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Erkan Demir, “Girne Amerikan Üniversitesi’nde öğrenim gören gençlerde Türkçe’ye karşı yoğun bir ilgi olduğunu görmek beni fazlasıyla memnun ediyor” dedi.

 

Öğrencilerin ideallerine saygı gösterdiğini, bu konuda kendilerine yardımcı olmak adına büyük bir çaba gösterdiğini anlatan Demir “GAÜ, ideallerin gerçeğe dönüşmesi için mükemmel bir yer, netice olarak bu üniversite de ideallerin gerçeğe dönüşmüş halini ortaya koyan bir yapı” diye konuştu.

 

“Öğrenciler derslerle çok ilgili”

 

Kıbrıs’a eğitim için gelen öğrencilerin derslere yoğun ilgisine de dikkat çeken Erkan Demir “Türkçe’nin doğru kullanımı konusunda birlikte çalışma yapıyor, dilimizle ilgili konuları birlikte tartışıyoruz” dedi.

 

Türkçe ve üniversite tecrübelerini öğrencilerle paylaştıklarını anlatan  Erkan Demir “Öğrencilerimizle gençlik, eğitim ve Türkçe’nin güncel sorunlarını paylaşıyor, yaşayan Türkçe ile Türk Dili’nin geçirdiği evreleri tartışıyoruz” dedi.

 

“GAÜ gelişmiş bir üniversite”

 

Girne Amerikan Üniversitesi’nin sadece Türkçe değil, diğer dillerle ilgili çalışmaları olduğuna dikkat çeken Demir “Türkçe’nin yanısıra yabancı diller konusunda da oldukça gelişmiş, üst düzeyde bir eğitim veriliyor olması beni çok etkiledi” dedi.

 

Konuşmasında “Kıbrıs Türk ağzı” konusuna da değinen Demir, “Girne Amerikan Üniversitesi’nde öğrenim gören gençler bir çok konuda kendileri lehine olan bir konumda bulunuyorlar, bu fırsatın farkında olmaları ise benim için ayrı bir mutluluk” diye konuştu.