GAÜ’nün Eskrimdeki Büyük Başarı Öyküsü

GAÜ’nün Eskrimdeki Büyük Başarı Öyküsü

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) okullar grubuna bağlı Amerikan Kolej’in Müdür Yardımcısı ve Spor Koordinatörü Koray Emirhoca, katıldıkları TV programında, GAÜ olarak eskrimde yaşadıkları başarıların öyküsünü anlattı.

Koray Emirhoca,  eskrimde Türkiye üçüncüsü olarak GAÜ ve ülkemizi en iyi şekilde temsil eden  Salih Kayasal’la birlikte konuk olduğu programda, önemli başarılara imza attıklarını, KKTC ve GAÜ’nün bayraklarını gururla dalgalandırdıklarını söyledi.

Eskrimde çok iyi bir noktada olduklarını, Girne Amerikan Üniversitesi’nin bu konuda büyük atılımlar yaparak imkanlar sağladığını anlatan Koray Emirhoca, konuşmasında şöyle dedi:

“Türkiye`de yapılan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Okullararası Türkiye Şampiyonası Eskrim Turnuvası’nda KKTC`yi  temsil eden Amerikan Kolej 12 sınıf öğrencisi Salih Kayasal, Kılıç branşında genç erkekler Türkiye üçüncüsü oldu.Ülkemizi Türkiye`de başarıyla temsil etti.

Yıllardır KKTC`de yapılan turnuvalarda okulumuzu başarıyla temsil eden Salih Kayasal spor başarısının yanında okul derslerindeki başarısıylada dikkat çekmektedir.”

Lise son sınıfta okuyan Salih Kayasal da başarısında kendisini eğiten öğretmenlerinin büyük payı olduğunu belirterek “GAÜ ailesi içinde eğitim görmek ve sporda hem ülkem hem de okulum için yarışmak benim için önemli ve gurur verici bir duygudur” dedi.

Okul müzik grubu `` Tabu`` nun üyesi olduğunu da açıklayan Salih Kayasal, “Bu yıl yapılan Telsim Vodafone yarışmalarında grubumuzla birlikte Amerikan Koleji başarıyla temsil ettiğimize inanırım, başarılarımda emeği geçen hem okulumuz, hem de Eskrim Fedarasyonu baş  antrönörü olan Ömer Aydın hocama çok teşekkür ederim, kendisinin bana büyük emeği geçmiştir” dedi.