- AKADEMİK
- FAKÜLTELER
- ECZACILIK FAKÜLTESİ
- İŞLETME FAKÜLTESİ
- SİYASAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
- HUKUK FAKÜLTESİ
- İLETİŞİM FAKÜLTESİ
- SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
- MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
- EĞİTİM FAKÜLTESİ
- BEŞERİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
- MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
- SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
- TURİZM FAKÜLTESİ
- TIP FAKÜLTESİ
- Kariyer Merkezi
- YÜKSEKOKULLAR
- MESLEK YÜKSEKOKULU
- HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU
- HAVACILIK YÜKSEKOKULU
- SAĞLIK MESLEK YÜKSEKOKULU
- DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU
- SAHNE SANATLARI YÜKSEKOKULU
- SAHNE SANATLARI YÜKSEKOKULU (DANS)
- SAHNE SANATLARI YÜKSEKOKULU (OYUNCULUK)
- HAZIRLIK OKULU
- LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ
- E-LEARNING
- AKADEMİK TAKVİM
- ÜNİVERSİTE HAKKINDA
- MESAJLAR
- KALİTE GÜVENCESİ
- Kalite Kılavuzu ve Formlar
- Kalite Kurulu Raporlar
- Kalite Kurulu Organizasyon Şeması
- Kalite Komisyonu Üyeleri
- Kalite Komisyonu Çalışma Takvimi
- Kalite Komisyonu Yönergesi
- Kalite Komisyonu Toplantı Tutanakları
- Kalite Komisyonu Amaçlar, Hedefler ve Etkinlikler
- Kalite Güvencesi Ofisi
- Kalite Kurulu İletişim
- İLETİŞİM
- GAÜ LOGO
- Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
- Vizyon ve Değerler
- Onursal Doktoralar
- GAÜ'nün Tarihçesi
- GAÜ'nün Misyonu
- Dünyada GAÜ
- AKREDİTASYON VE ÜYELİKLER
- Akademik İşbirlikleri
- ADAY
- ARAŞTIRMA
- KAMPÜS
- Oryantasyon Günleri
- E-Learning Merkezi
- Kampüs Haritaları
- Kültürlerarası Yaz Okulu
- Spor Kulüpleri
- Sağlık Merkezi
- Restorantlar
- Kültürlerarası Merkez
- Kampüs Haritaları
- Danışmanlık Servisi
- HİZMETLER
HER YEMEĞİN AYRI BİR HİKAYESİ VAR
Haberler
GAÜ'DEN
HER YEMEĞİN AYRI BİR HİKAYESİ VAR
Ülkelerin sınırı var ama yemeğin sınırı yok
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Şef Ali Özçil, Özlem Demircoğlu’nun konuğu oldu. 29’ncu Uluslararası Yiyecek İçecek Fuarı’ndan ödülle dönen Özçil, mutfak sanatlarının detaylarını paylaştı.
Bu yıl Antalya’da düzenlenen Türkiye Aşçılar Federasyonu Fuarı’na öğrencileri ile birlikte katılım gösteren Özçil, okulumuzu temsil etti ve ödülle ülkeye döndü. Fuar alanı içerisinde gastronomi alanıyla ilgili panel ve seminerleri de düzenlendiğini vurgulayan Özçil, mutfak sanatlarının gelişmeye devam etmesiyle mutfağında genişlediğini belirtti.
Önümüzdeki yıllarda yapılacak fuarlara şimdiden hazırlanmaysa başladıklarını da aktaran Özçil, “ Her yemeğin bir hikayesi var. Evden eve, şehirden şehire, ülkeden ülkeye değişir. Ülkelerin sınırı vardır ama unutmayın yemeğin sınırı yoktur” dedi.
MUTFAĞI SEVİN
Gastronomi Bölümü öğrencilerine öncelikle ülke mutfağını anlatmaya çalıştıklarını kaydeden Özçil, “Kuzey Kıbrıs mutfağının ardından dünya mutfaklarını aktarmaya çalışıyoruz. Modern mutfaklarla çeşitlendiriyoruz. Ürün aynı ama sunum ve pişirme teknikleri ile öğrencimizi hazırlıyoruz. Bizler öğrencilerimizi sahaya hazırlarken onların bilgi ve ufuklarını genişletmek ve onların misyonlarını göstermek için gayret ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
Gastronomi Bölümü öğrencilerine seslenen Özçil, “Mutfağı sevsinler. Mutfağı severlerse dünyadaki tüm kapılar onlara açık gerek ülkemizde gerek Türkiye’de gastronomi ve turizm alanında talepler var. Avrupa’nın çeşitli dönemlerinde çalışma fırsatları da oluyor. Öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğu çalışıyor. Sahayı daha iyi tanıyor ve ekonomilerine de katkısı oluyor. Yeter ki işi sevip el becerenlerini geliştirsinler” dedi.