Haberler
GAÜ'DEN
Bireysel Sorunlardan Toplumsal Sorunlara İşbirliğinin Önemi Paneli GAÜ’de Düzenlendi
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik ile PDR kulubü tarafından düzenlenen “Bireysel Sorunlardan Toplumsal Sorunlara İşbirliğinin Önemi” konulu panel GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi KarmiKampüs Millenium Senato Kongre Merkezinde düzenlendi.
Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada bireysel sorunların çözümü ile toplumsal sorunların çözümünün çok ilişkili olduğu günümüzde bu alanlarda hizmet veren uzmanların işbirliği içinde olmalarının önemine dikkat çekilirken panelin bireysel ve toplumsal sorunlar arasındaki ilişkiye dikkat çekmek ve konuyla ilgili çeşitli disiplinlerin uzmanları tarafından konunun irdelenmesi amacıyla düzenlendiği ifade edildi.
Girne Amerikan Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik öğrencilerinin teorik bilgiler yanında pratik ile ilgili bilgilerininde en üst düzeye taşınmasına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen panele Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Dernek Başkanı Doç.Dr. Müge Beidoğlu, GAÜ Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü öğretim görevlisi uzman psikolog Çiğdem Çan Aslan, Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi psikiyatristlerinden Erdem Beyoğlu, SOS Çocuk köyü yetkililerinden Buse Erzeybek, sosyolog Hüseyin Gürşan ile özel eğitim uzmanı İlhan karadağ konuşmacı olarak katıldı.
GAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Tülin Bodamyalı ile Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tanju Gürkan’ın moderatörlüğünde iki oturumda gerçekleşen panelin açılış konuşması PDR kulubü başkanı Nuran Zeren tarafından yapıldı. “Bireysel Sorunlardan Toplumsal Sorunlara İşbirliğinin Önemi” konulu konferans GAÜ TV’den canlı olarak da yayınlandı.
“Sorunların Çözümünde Disiplinler Arası İşbirliğinin Önemine Dikkat Çekildi”
Panelin ilk oturumunda söz alan Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Erdem Beyoğlu, konuşmasında uzmanların işbirliği içinde çalışmasının önemine değinirken, Rehber ve Psikolojik DanışmanYrd.Doç.Dr.Müge Beidoğlu, rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümünün gelişim süreçlerinden, dünyada bu mesleğin yeri ve öneminden, bu alanda öğrenim gören öğrencilerin mezun olduktan sonra çalışma alanları ile ilgili bilgiler verdi. Uzman psikolog Çiğdem Çan Aslan ise tüm mesleklerin mesleki sınırlarının belirlenmiş olduğu meslek yasalarına toplumun ihtiyacı olduğunu belirterek ayrıca meslek gruplarının birbirleriyle ilkel rekabet içinde olmalarının verilen hizmeti olumsuz etkilerken hizmeti alan bireylere de olumsuz etkiler bıraktığının altını çizdi. Panelin ikinci oturumda sosyolog Hüseyin Gürşan toplumsal okumaların bireysel sorunları anlamada ve çözmede çok önemli olduğuna değinirken özel eğitim uzmanı İlhan Karadağ ise özel eğitim alanında tüm uzmanlara ihtiyacın eşit önemde olduğunu belirterek sorunlar ile ilgili disiplinler arası işbirliğinin önemine dikkat çekti.
“Bireysel Sorunlardan Toplumsal Sorunlara İşbirliğinin Önemi” konulu panel bölüm öğrencileri ve dinleyicilerin uzman konuşmacı ve katılımcılara sordukları sorular ile sona erdi.