GAÜ Kampüsünde Kuş Şehri

GAÜ Kampüsünde Kuş Şehri

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 30’uncu yılını kutladığı 2014-2015 Akademik yılında Uluslararası Sanat ve Tasarım Haftası etkinliklerine imza attı.

Girne Amerikan Üniversitesi 30. kuruluş yılı aktiviteleri çerçevesinde ve GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesinin 5. Uluslararası Sanat ve Tasarım Haftası içinde  "Kuş Şehri" (Bird City) başlıklı atolye çalışması gerçekleştirildi.

Yürütücülüğünü Öğr. Gör. Aslıhan Aldış Tabakçı ve Yard. Doç. Dr. Dr. Balkız Yapıcıoğlu`nun yaptığı bu atölye çalışmasında GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi maket atölyesi imkanları da kullanılarak katılımcı öğrenciler tarafından çok çeşitli biçimlerde ve çeşitli boyutlarda kuş yuvaları yapıldı.

Farklı kuşlar için hazırlanan bu kuş yuvaları, GAÜ Kampüsünde seçilmiş olan ağaçlara yerleştirilerek GAÜ kampüsünde bir Kuş Şehri inşası gerçekleşti.