1. Petrol ve Doğal Gaz Kongresi Başladı

1. Petrol ve Doğal Gaz Kongresi Başladı

Girne Amerikan Üniversitesi’nin de sponsor olduğu 1. Petrol ve Doğal Gaz Kongresi, Girne Dome Otel’de başladı.

Kongrede Girne Amerikan Üniversitesi’ni Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün temsil etti.

İki gün (7-8 Mayıs 2015) sürecek kongrede Geçmişten günümüze petrol mevzuatı, Doğu Akdeniz ve Enerji Jeopolitiği, KKTC Petrol kanunu ve sektör yapılanması için öneriler, Uluslararası hukuk bakımından münhasır ekonomik bölge kavramı ve KKTC’ye yansımaları, Bölgesel sorunlar bağlamında Doğu Akdeniz’de keşfedilen hidrokarbon rezervleri, KKTC rasyonel petrol arama stratejileri nasıl olmalı, Türkiye petrollerinin KKTC’deki arama faaliyetleri ve bölgenin petrol sistemi, Kuzey Krıbrıs’ın temel jeolojik özellikleri,Piri Reius araştırma gemisinin Doğu Akdeniz’de yaptığı araştırmalar, Kıbrıs yayının gravite manyetik anomalileri ve tektonikm özelikleri başlıklı konular irdeleniyor.

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile Maden, Metalurji ve Jeoloji Mühendisleri Odası’nın düzenlediği Doğu Akdeniz’in Hidrokarbon Jeopolitiği ve KKTC Ppetrol Yasası Esasları ana başlığında yapılan 1. Petrol ve Doğal Gaz Kongresi’ne konuyla ilgili çok sayıda uzman ve siyasi katıldı.