GAÜ-SEM’den Kişisel Gelişim Kursları

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ-SEM’den Kişisel Gelişim Kursları

Girne Amerikan Üniversitesi’ne (GAÜ) bağlı, Sürekli Eğitim Merkezi (GAÜ-SEM) birbirinden farklı kişisel gelişim kurs programlarına bir yenisini daha ekledi.


GAÜ-SEM Koordinatörü Ayşegül Nacak, kişisel gelişim kurslarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Spikerlik, İtalyanca ve Sermaye Piyasası Lisanslama Sınavı Hazırlık kurslarının yanında yetişkinler için bilgisayar, internet ve sosyal medya kurslarının başladığını hatırlattı.
Yetişkinler için Bilgisayar, İnternet ve Sosyal Medya Kursu için kayıtların 3-13 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleşeceğini belirten Nacak, toplam eğitim süresinin 16 saat olduğunu söyledi.
Yetişkinler için düzenlenen kurs dahilinde, bilgisayar kavramları hakkında genel bilgiler, Web sayfalarında gezinmek, Sosyal medya konuları üzerinde durulacağını söyleyen Nacak,  Lapta Belediyesi ile GAÜ-SEM’in, yaklaşık iki yıl sürecek projesinde ise Lapta Belediyesi’nin bilimsel çerçevede şekilleneceğini, Lapta bölgesi sakinlerine İngilizce Eğitim Programı uygulanmaya başlandığını vurguladı.

 

 GAÜ-SEM’in kuruluş amacı

 

GAÜ-SEM’in kuruluş amacını da anlatan Ayşegül Nacak, GAÜ Sürekli Eğitim Merkezi’nin, bireylerin ve kurumların yaşam boyu ihtiyaç duyacakları eğitim programlarını, kısa veya uzun vadede üreterek toplum ekonomisinin gelişimine katkı sağlamak amacıyla kurulduğunu, bilgi ve toplumların değişime ve gelişime ayak uydurmasına katkı sağlama görevini üstlendiklerini söyledi.

 

“İnsanlara değer katan eğitim faaliyetlerini bireysel, kurumsal, ulusal ve uluslarası düzeyde organize ettiği programlar ile gerçekleştiren merkezimizde araştırma, danışmanlık, konferans, seminer, kurs vb. etkinlikler nitelikli öğretim elemanları ile en son teknolojik ortamlarda  sizlere sunulmaktadır” diye konuşan Ayşegül Nacak, GAÜ-SEM bünyesinde bulunan zengin akademik kadronun yanında, mesleğinde en üst seviyelere yükselmiş, işin mutfağından gelen profesyonel kişiler de bilgi ve deneyimlerini katılımcılara aktarıldığını söyledi.


Sertifika ve kariyer olanakları

 

GAÜSEM’de bir saatten bir yıla kadar eğitim alma çeşitliliğine ve özgürlüğüne sahip olan 7’den 77’ye tüm bireylerin, elde edecekleri eğitim sertifikaları ile hem kariyer gelişimlerine hem kişisel gelişimlerine katkıda bulunacağını, hem de iş yaşamında farklılık ortaya koyacağını anlatan Nacak, yüksek öğrenim diplomasının tek başına yeterli olmadığı günümüz iş yaşantısının rekabet ortamında her bireyin diğerlerinden farklılaşmak adına kendini geliştirmeye ihtiyacı olduğuna işaret etti.