GAÜ’den Topluma Hizmet Çalışmaları

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den Topluma Hizmet Çalışmaları

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), 30. yılını kutladığı 2014-2015 Akademik yılında başlattığı topluma hizmet çalışmalarına “Uyuşturucu ile Mücadele” konusuyla devam edildi.

 

GAÜ Spectrum Kongre Salonu’nda düzenlenen “Uyuşturucu ile Mücadele” başlıklı konferansa Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, Sosyal Hizmet Uzmanı Barış Başel ve İletişim Direktörü Cem Kar,  konuşmacı olarak katıldı.

 

Konferansta ilk konuşmayı GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü ve Topluma Hizmet Uygulamaları dersi öğretim görevlisi Aytaç Dilek yaptı.

 

Dilek “Son 4 yıl içinde topluma hizmet alanında birçok proje gerçekleştirildiğini ve okul öncesi bölümü olarak edinilen bilgilerin, yeni deneyimlerle birleştirilerek ve yeni farkındalıklar kazanılarak öğretmen olacak arkadaşlarımızı sosyal farkındalık sahibi mezunlar olmaları  için çabalıyoruz. Güçlü bir toplum ve mutlu bir birey yetiştirmek en önemli amacımızdır.” Dedi

 

İletişim Direktörü Cem Kar

 

 “Hayatı seviyorum, yaşamayı seçiyorum” adlı proje hakkında bilgi veren İletişim Direktörü Cem Kar, bu projenin Gençlik Dairesi’nin daha önce yürütmüş olduğu kampanyanın bir ayağı olduğunu belirtti.

 

Kar, “Uyuşturucuyla mücadele için ne yapılabilir? Bunu değerlendirerek gelinen sonuçlarda şu noktaya ulaştık; “sevgi teması”nın en başta olması gerektiğini düşündük. Hayatı sevdirelim, yaşamı sevdirelim istedik. İşin içinde sevgi varsa bu tür maddelerin kullanımı engellenir. Kampanyamız bu sloganla ilerledi” dedi.

 

Cem Kar “Özel çalışmalar yaptık. Hayatın renkleri nelerdir? Bunları ifade eden görseller oluşturduk. Uyuşturucu olmadan da hayatı neden sevmesi gerektiğini anlatmak istedik, hayatın başka renklerini görsün istedik.” diye konuştu

 

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu

 

Sözlerine “Sevgi birbirimize, barış hepimize, en büyük amacımız gençlerimize sevgiyi öğretmek ve onları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak” diye başlayan Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu konuşmasına şöyle devam etti:

 

“Gençlik merkezlerini özellikle köylerimizde açtık, çünkü oradaki gençlerimiz birçok şeyden yoksun durumdaydı. Onlara da fırsat eşitliği yaratmak, sahipsiz olmadıklarını hissettirmek, önlerini açmak adına ve bu bağlamda faaliyetlerimize devam ediyoruz”

 

Eroğlu, Gençlik Dairesi’nin bir çok kampı bulunduğunu vurgulayarak “Bu kamplarda gençlerimize konaklama imkanı verip onlara farklı deneyimler yaşamaları,  bu deneyimi yaşamaları imkanı sağlıyoruz. Ayrıca çeşitli seminerlere katılmalarını sağlayıp  ailelerine teslim ediyoruz.” dedi.

 

“Ülkemi tanıyorum Projesi”nin özellikle tarih dersini daha iyi kavramaya yönelik olduğuna dikkat çeken Eroğlu, “Onlara bir harita verip tarihi yerleri bulmalarını istiyoruz.  Bir  çocuğa, bir gence nasıl yaklaştığınız çok önemlidir.” dedi.


Sosyal Hizmet Uzmanı Barış Başel

 

Konferansta son konuşmayı Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel yaptı.

 

Her ülkenin gençlik politikası olduğunu, en yaygın olanın ise “Aman ne zaman başımıza bela çıkaracak?” olduğunu belirten Başel  “Doğada bir üstün olma çabası vardır. İnsanlığın da uzun bir öyküsü. Diğer  anlılardan ayrılarak bir medeniyet yarattı insanlar. İnsanın da temel içgüdüsü vardır. Bu içgüdü hayatta kalmaktır. İnsan yaşamda kalabilmek adına başka bir insanı öldürebilir. Günümüz insanında rekabetin farklı bir noktasını yakalayabilirsiniz. Gelmeye çalıştığım nokta bir insanın bağımlılık sahibi olmasıyla alakasıdır. Her insan doyuma  ulaşmak ister. Ne denli ulaşırsa o denli başarılı olur. Peki onu buna inandıran şey nedir? Güzel ya da çirkin olduğuna? Sevgi ise bu noktada işin içine girer” dedi.