Girne’nin İncisi Lapta’nın Yükselerek Parlayan Yıldızı

Haberler

GAÜ'DEN

Girne’nin İncisi Lapta’nın Yükselerek Parlayan Yıldızı

Chateau Lambousa Hotel


  • Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) işletmelerinden  Chateau Lambousa Hotel, İngiliz, Alman, Rus ve Hollandalı turistlerin en büyük gözdesi.

 

Girne sahillerinin batısında, mükemmel bir turizm işletmesi olan Chateau Lambousa Hotel, 2015 turizm sezonuna yüzde 100 doluluk oranıyla giriyor.

 

İngiliz, Alman, Rus ve Hollandalı turistlerin ağırlıklı olarak misafir olduğu Chateau Lambousa Hotel, müşteri memnuniyeti nedeniyle sürekli olarak doluluk oranlarını zorluyor.

 

Hotelle ilgili bilgiler veren Chateau Lambousa Hotel Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Çağa, önümüzdeki aylarda uluslararası bir festivale ev sahipliği yapacaklarını belirterek şöyle dedi:

 

“Şu an otelimizde Alman, İngiliz, Hollandalı misafirler var, yaz girişinde bunlara İsveç, Slovenya ve Rusya’dan gelecek konuklarımız da katılacak. Şimdiden Mayıs ve Haziran aylarında birçok tarihte otelimiz full dolu olup kapatılmış durumdadır.”

 

Tango Festivali başlıyor

 

26-30 Haziran tarihlerinde Uluslararası tango festivaline ev sahipliği yapacaklarını, bu yönde çalışmalara şimdiden başladıklarını söyleyen Çağa  “Festivale, Türkiye, Güney Kıbrıs, Almanya, Rusya’dan katılımcılar var. Önümüzdeki süreçte ise 7-8 ayrı dış ülkeden daha katılımcılar beklenmektedir. Çalışmalar olumlu gitmektedir” diyerek şunları söyledi:

 

“Planlı hareket ediyoruz”

 

"Yaptığımız bu organizasyonların sayılarının ileriki zamanda artacağını öngörüyoruz, çalışmalarımızı da bu yönde planlayıp gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Bu tür organizasyonlar hem bölge insanına, hem de ülke insanına her anlamda katkı sağlamakta olduğundan, bu konuya önem veriyor ve hem otelimizi hem de ülkemizi tanıtmak için gerekenleri yerine getiriyoruz”

 

Oda sayısı 76 olan Chateau Lambousa Hotel’in yakın bir zamanda 20 oda eklenerek 96 odaya çıkacağını söyleyen Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Çağa, ilave bungalov ve odalarla kapasitenin artırılmasına yönelik daha önceden yapılmış çalışmaları olduğunu da belirtti.

 

 

Kıbrıs Geceleri

 

Haziran ayının son sonlarında “Kıbrıs Geceleri” ile ülke insanına da hizmet vermeyi amaçladıklarını anlatan Çağa “Kültürümüzü unutturmadan otantik yapımızla hizmet vereceğiz, bu anlamda farkındalık yaratmaya devam edeceğiz. 6 haziran itibari ile otelimizde düğün organizasyonlarına da yer vereceğiz” diye konuştu.

 

Çağa, Chateau Lambousa Hotel’in 35 yurt içi ve yurt dışı acente ile bağlantıları olduğunu, yeni pazar arayışları konusunda da sürekli bir çalışma içinde olduklarını vurguladı.

 

Turistler çok memnun

 

Otelle ilgili bilgileri internet yoluyla bulduklarını, çok memnun kaldıklarını anlatan İngiliz turistler ise izlenimlerini şöyle anlattılar:

 

“Buradaki hava şartları ve yaşam. geldiğimiz yerden çok farklı. Adeta cennetten bir köşe gibi. Sakin ve ferah ortam çok güzel, üstelik fiyatlar verilen hizmete oranla çok ekonomik. Buradaki otantik yapı büyüleyici”