#50 Sanat Sergisi" ilgiyle izleniyor.

Haberler

GAÜ'DEN

#50 Sanat Sergisi" ilgiyle izleniyor.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 30. yılını kutladığı 2014-2015 akademik yılında birbirinden değerli sanat olaylarına imzasını atmaya devam ediyor.

 

30. Yıl aktiviteleri çerçevesinde, 30 sanatçının katılımıyla hazırlanan "#50 Sanat Sergisi" açılış töreni, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, GAÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Sualp Davut, GAÜ Kültür Spor ve Sağlık Daire Başkanı Türkay Akpınar ve çok sayıda sanatçı, akademisyen ve öğrencinin katılımıyla yapıldı.

 

Serginin açılışında konuşan GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Hossein Sadri, sergide emeği geçen tüm sanatçı ve öğrencileri kutladı.

 

Serginin kuratörlüğünü üstlenen sanatçı Toya Akpınar ve Mimarlık öğretim üyeleri Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri ve Sinem Ertaner`e teşekkür eden Hossein Sadri, tarihi mirasa ve ortak hatıralara sahip çıkmak, unutulmuş mekanlara hayat vermek amacıyla gerçekleşen bu sergi çalışmasına 30 üzerinde sanatçı ve öğrencinin katıldığını ve 4 gün süreyle izleyicilere açık olacağını söyledi.

 

GAÜ Öğrenci yurdunun yanında bulunan, 900 yıllık tarihi Aya Hrisotrimiotis Kilisesi’ndeki sergi 4 Nisan Cumartesi gününe kadar 10:00-18:00 saatleri arası sanatseverlere açık olacak.