GAÜ Spectrum’da Mahşer-i Cümbüş Gecesi

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Spectrum’da Mahşer-i Cümbüş Gecesi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 30. Yılını kutladığı 2014-2015 akademik yılı etkinlikleri arasında yer alan Tiyatro Günleri, Mahşer-i Cümbüş adlı oyunla başladı, GAÜ Spectrum salonunda sahnelenen oyun, daha önce olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi gördü.

 

GAÜ 2. Tiyatro Günleri’nin açılış oyunu olan “Mahşer-i Cümbüş”e öğrenciler ve halk yoğun ilgi gösterirken geceye, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Başbakan Yardımcılığı Müsteşarı Hüda Hüdaverdi, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, , GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Cemile Esenyel, GAÜ Genel Sekreteri Yrd.Doç.D.r Sualp Davut, GAÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanı Zerrin Gürler, GAÜ Akdemik ve İdari kadrosu katıldı.

 

Yiğit Arı, Burak Satıbol, Dilek ÇelebiAyhan TaşÖzlem Türay ve Ayça Işıldar Ak’tan oluşan Mahşer-i Cümbüş ekibi, doğaçlama tekniğiyle sahnelediği oyuna seyircileri kahkahalara boğdu ve  büyük beğeni topladı.


GAÜ yönetimine teşekkür

 

Gösteri sonrası açıklama yapan Mahşer-i Cümbüş üyeleri, Kıbrıs’a her gelişlerinde gördükleri ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, bu fırsatı verdiği için GAÜ yönetimine teşekkür ettiler.

 

Kıbrıs’a ikinci kez geldiklerini belirten Mahşer-i Cümbüş oyuncuları “Girne Amerikan Üniversitesine ikinci kez gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz.Geçtiğimiz yıl kapanışını gerçekleştirdiğimiz Tiyatro Günlerinin bu yıl açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz .Bizim burada olmamızın en önemli sebeplerinden biri de Levent Suner’in öğrencileri olmamız” diyerek  “Hocamızı ders verdiği Girne Amerikan Üniversitesi’nde ziyaret etmek bizler için büyük bir onur” diye konuştular.


GAÜ’den iddialı organizasyon

 

Girne Amerikan Üniversitesi’nin düzenlediği Tiyatro Günlerinin en büyük artılarından birinin de Sahne Sanatları Yüksekokulu Drama ve Oyunculuk Bölümü bünyesinde öğrencilerin olmasını gösteren Mahşer-i Cümbüş sanatçıları  “Tüm hazırlık süreci ve diğer oyunlara da göz gezdirdik, bu yıl çok daha iddialı bir tiyatro günleri oluşturmuşsunuz” dediler.

 

GAÜ Sahne Sanatları Yüksekokulu Drama ve Oyunculuk Bölümü  öğrencilerinde artış olmasının sevindirici olduğunu söyleyen grup üyeleri  bu kadar güzel bir ilgi ile tiyatro günlerinin uluslararası festival boyutuna ulaşacağını düşündüklerini vurguladılar, GAÜ’de bulunmaktan da büyük bir mutluluk duyduklarını söylediler.


GAÜ Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Levent Suner

 

GAÜ Sahne Sanatları Yüksekokulu Drama ve Oyunculuk Bölümü  Başkanı Yrd.Doç.Dr. Levent Suner de yaptığı konuşmada “Bu yıl Tiyatro günlerinin ikincisini düzenliyoruz , her yıl üzerine daha fazla ekleyerek devam etmesi bu tiyatro günlerinin beşincisinin de buarda gerçekleştireceğimizin habercisi olduğunu düşünüyorum. Ben de farklı bir gurur yaşıyorum , Mahşer-i Cümbüş ekibi benim öğrencilerim ve onları STAR TV’de yayınlanan programlarda da takip ediyorum ve başarıları ve yaptıkları ile gurur duyuyorum , onları sahne de izlemek benim için çok büyük bir keyif” dedi.

 

GAÜ 2. Tiyatro Günleri’nde mahşeri bir kalabalığa ev sahipliği yapan Girne Amerikan Üniversitesi 2. Tiyatro Günleri’nin açılış konuşmasını yapan GAÜ Sahne Sanatları Fakültesi Drama ve Oyunculuk Bölüm Başkanı Levent Suner, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü ile ilgili bu önemli günde gösterilen ilgi için teşekkür ederken , tüm KKTC halkı ile Dünya Tiyatrolar gününü kutlayacak olmanın da mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

 

Girne Amerikan Üniversitesi ile Teknogold işbirliğiyle 2. Tiyatro Günleri’nde 2’si çocuk oyunu olmak üzere toplam 8 oyun, 1 söyleşi ve bir de Atölye çalışması sahnelenecek.