GAÜ Sağlık Yatırımları Koordinatörü Günhan Nalbantoğlu Güncel Konuları Değerlendirdi

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Sağlık Yatırımları Koordinatörü Günhan Nalbantoğlu Güncel Konuları Değerlendirdi

“Hastanemiz her alanda hizmet verecek”

 

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Sağlık Yatırımları Koordinatörü Günhan Nalbantoğlu, Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin  KKTC halkı ve  “Sağlık Turizmi”ne yönelik bir yapıda olacağını, her alanda hizmet verebilecek donanımda olacağını belirtti.

 

Katıldığı bir TV programında soruları yanıtlayan Nalbantoğlu, üniversite olarak sağlık alanında başlattıkları yatırımlarda meydana gelen  gecikmelerin bürokrasiden kaynaklandığını iki yıllık bir zaman kaybının sözkonusu olduğunu vurguladı.


Girne American Dental Clinic

 

Girne American Dental Clinic’in  önümüzdeki 2-3 ay içerisinde devreye gireceğini ve  diş ve ağız sağlığı alanlarında hizmet vereceğini vurgulayan Nalbantoğlu, bu bölümün KKTC için referans olacağını, hedefin her türlü diş ve ağız sağlığı konularında hizmet vermek ve bu alanda sağlık turizmine ön ayak olmak olduğunu vurguladı.


Tüp Bebek Merkezi

 

Sağlık turizmi konusunda ülkemizin iklim ve konum olarak çok iyi olduğunu, sağlık turizminin devlet politikası olması gerektiğini anlatan Nalbantoğlu, Tüp Bebek alanında ciddi bir potansiyel yakalandığını, 100 milyon TL yıllık bir ekonomik girdi sağlandığını ve diğer sağlık alanlarında da bu başarının yakalanabileceğini anlattı.


Otobüsler konusu

 

Gümrükte alıkonulan  GAÜ otobüsleri konusuna da değinen  Günhan Nalbantoğlu yapılan engellemeyle en büyük zararı, bu hizmetten faydalanamayacak binlerce öğrencinin gördüğünü anlattı.

 

Nalbantoğlu, “Öğrenci sayısının 65 binden 100 bine  çıkarılmasını öngörüyorsak üniversitelerin doğal ihtiyaçları karşılanmalıdır. Sadece hedef koyularak hedefe ulaşılamaz, koyulan hedefler için düzenlemeler yapılması gerekir, eğer ki düzenlemeler yapılıalmıyorsa da bu sektörün gelişimine yönelik çalışmaların engellenmemesi en doğru yaklaşımolacaktır” dedi.