GAÜ 2’nci Tiyatro Günleri 23 Mart’ta Başlıyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ 2’nci Tiyatro Günleri 23 Mart’ta Başlıyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 30’uncu yılını kutladığı 2014-2015 akademik yılında, TEKNOGOLD Ana Sponsorluğunda GAÜ 2’nci Tiyatro Günleri ile ünlü oyun ve oyuncuları GAÜ sahnesinde ağırlıyor.

 

GAÜ Oyunculuk-Drama Bölümü ve TEKNOGOLD işbirliğinde 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında gerçekleşecek organizasyonda Mahşer-i Cümbüş, Yamuk Yumuk, Bira Fabrikası, Sondan Sonra, Parkta Güzel Bir Gün, Söyleşi : Feminist Tiyatro, Çok Soğuk, Köpek Kadın Erkek, Atölye: Doğaçlama Oyunculuk, Kafkas Tebeşir Dairesi  isimli oyunlar sahne alacak.

 

Konuyla ilgili katıldıkları TV Programında açıklamada bulunan GAÜ Görsel Yayın Sorumlusu Simge Özekler şunları söyledi,

 

“GAÜ Sahne Sanatları Yüksekokulu Drama ve Oyunculuk bölümü olarak ikinci kez düzenlenecek olan Tiyatro festivalini gerceklestirmemizdeki amaclardan birtanesi sadece GAÜ öğrencilerinin değil, tüm tiyatro severlerin bir hafta boyunca tiyatroyla buluşmasını sağlamaktır. Üniversite yönetimi olarak her zaman, sosoyal sorumluluk projelerine açık olduğumuzu söyleyebilirim.  Bu sene gerçekleştirdiğimiz tüm etkinlikler çok daha anlamlı. Çünkü yükseköğretimde 30’uncu yılımızı kutluyoruz.

 

Bu senede 2’inci tiyatro günlerini TeknoGold işbirliği çerçevesinde ve bize destek olan diğer sponsorlarımızla birlikte düzenliyoruz. Bize destek olan herkese de GAÜ Ailesi adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. TeknoGold’un yanında bizlere destek olan, Altın Sponsorumuz Baştaşlar, Gümüş sponsor olarak CreditWest,  Bronz sponsorlarda ise Çangar ve Pepsi’nin yanında konoklama sponsoru olarak da Chetau Lambousa bizlere destek oluyor. 

Bu sene 23 Mart tarihinde başlayacak olan tiyatro festivalinde, hafta içi hergün saat 20:00’da bir oyunumuz GAÜ Ulaslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de sahne alacak. 23 Mart’ta tiyatro sporu ile yakından tanıdığımız ve Türkiye’de önemli bir yere sahip olan Mahşer-i Cümbüş tiyatro severler ile buluşacak. Ardından Isız Adam Filmi ile ünlenen oyuncu Melis Birkan’ında ana rollerde oldugu Bira Fabrikası, 3’üncü gün ekranlardan yakından tanıdığımız Duru Tiyatro’nun iki önemli ismi Emre Kınay ve Ahu Türkpençe, 4’üncü gün tiyatronun yanında sinema sektörünün en iyi erkek oyuncuları arasında gösterilen Mert Fırat, 5’inci gün ise Caner Cindoruk’un ana karakter olarak oynadığı Köpek Kadin Erkek isimli oyun tiyatroseverler ile buluşacak. Ayrıca, geçtiğimiz yıldan farklı olarak, bu yıl iki çocuk oyunu ile de aynı zamanda cocukları da sevindirmek istedik

 

Bunların yanında,GAÜ olarak her alanda pratik çalışmalara önem veren bir üniversteyiz. Bu alanda da GAÜ Sahne Sanatları Yüksekokulu Drama ve Oyunculuk bölümü öğrencileri için güzel bir çalisma alanı olacak. Tüm oyunlarımıza sadece Girne halkını değil, tüm tiyatro severleri bekliyoruz” dedi.

 

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, dünyaca ünlü oyunların sahne alacağı GAÜ 2’inci Tiyatro Günleri kapsamında sahnelenecek oyunları için biletlerin Lefkoşa Leman Kültür’den, GAÜ PitStop ve Akpınar Pastahaneleri’nden temin edilebileceği belirtilerek, konuyla ilgili detaylı bilginin 0(392) 650 2000 dahili 1165 numaralı telefon ile www.gau.edu.tr adresi ve gaupr@gau.edu.tr adresinden alınabileceği belirtildi.