Paşa, GAE’nin Sonuçları İle İlgili Açıklamalarda Bulundu

Haberler

GAÜ'DEN

Paşa, GAE’nin Sonuçları İle İlgili Açıklamalarda Bulundu

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) bünyesinde hizmet veren Girne Araştırma Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Paşa katıldığı TV programında, gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı anket çalışması ile ilgili açıklamada bulundu.

 

Paşa yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi GAE’nin 2015 Cumhurbaşkanlığı seçimi için yapmış olduğu anket sonuçlarını açıklandı. Yapılan anketle

 

1 aylık bir çalışmanın ardından, 8 Mart’ta saha çalışması yaptıklarını, 1 günde saha çalışmalarını tüm ada genelinde başarıyla gerçekleştirildiklerini belirtti. Amaçlarının tarafsız bir şekilde gerçekleştirilcek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik kamuoyu araştırması yapmak olduğunu  belirten  PAŞA:anket çalışmalarında 4 farklı örnekleme uyguladıklarını, 126 ankötörle ve bu ankötörleri denetleyen 28 denetçinin bunları koordine eden 4 tanede koordinatörün olduğunu ankete katılım sayısının ise 1532 olduğunu ankete katılım yüzdesinin %45 inin kadın %55`nin ise erkek olduğunu, anketörlere bunlarla ilgili önceden eğitim verildiğini bütün bu oranların kabataslak değilde bilinçli bir şekilde eşit dağılım gerçekleştirildiğini adada ki tüm kitleye ulaşıldığınında altını çizdi. adaylardan birinin ankette isminin olmadığını bunun ise anket yapıldığında adaybaşvurusunun henüz yapılmamış olduğunu bu nedenle ankette yer almadığını dile getirdi. bundan öncede 6 anket yapıldığını sonuçların birbirine hep çok yakın olduğunu objekliklerini hep koruduklarını ifade etti.