GAÜ ve Lapta Belediyesi AB İngilizce Eğitim Programı Çerçevesinde Anlaşma İmzaladı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ ve Lapta Belediyesi AB İngilizce Eğitim Programı Çerçevesinde Anlaşma İmzaladı

Girne Amerikan Üniversitesi’ne(GAÜ) bağlı GAÜ Sürekli Eğitim Merkezi (GAÜ-SEM) ile Lapta BelediyesiAvrupa Birliği’nin Bölgesel Kalkınma Projesine başvuruda bulunarak  tarafından İngilizce Eğitim programlarına yönelik çalışmaları resmen başlattı.

 

GAÜ-SEM ile Lapta Belediyesi arasında imzalanan anlaşma törenine Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy katılırken GAÜ adına Genel Sekreter Yrd.Doç. Dr. Sual Davut ve GAÜ SEM Koordinatörü Aşgül Nacak imza koydu. Toplam 22 ay sürecek çalışmalar tamamlandığında katılımcılara uluslararası geçerliliği bulunan “Engilizce Dilce Dil Sertifikası” verilecek. GAÜSEM Koordinatörü Nacak, konuyla ilgili yaptığı açıklamda, Lapta Belediyesi ile GAÜSEM in yaklaşık 2 yıl sürecek projesinde Lapta Belediyesinin bilimsel çerçevede şekilleneceğinii, Lapta bölgesi sakinleirne İngilizce eğitim programı uygulanacağını vurguladı.

 

Imza töreninde açıklamada bulunan Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy şunları söyledi,

 

“Bugün özel ve anlamlı bir sözleşmeye GAÜ ile birlikte imza attık. Kısa bir süre önce Avrupa Birliği’nin hibe programı olarak ortaya çıkan bölgesel kalkınma ve Kıbrıs’ı geliştirme projesi kapsamında müracatlarımızı yaptık. Kuzey-batı sahil bölgesine yönelik çıkılan bu 1 milyon euroluk ihaledeki en yüksek rakam olan 600 bin euroluk hibe bağışında 555 bin euroluk kısmını belediye olarak almış bulunmaktayız. Aslında bu proje çok kapsamlı bir proje olmakla birlikte bugün sadece bir ayağı konusunda sözleşmemizi imzaladık. Kısa bir süre önce ingilizce eğitim kursuna yönelik sadece lapta bölgesine verilecek kurs ile ilgili ihaleye çıktık. 4 firma bu ihaleye katılım gösterdi ve sonuç itibariyle, İngilizce eğitim kursunu ihale komisyonumuz GAÜ ile yapma kararı aldı ve bu anlamda çalışmalarımızı bugün imzaladığımız sözleşmeyle başlatmış olduk. 30 Mart’ta bölgemizde belirlenecek kursiyerlere yönelik seviye tespit sınavı gerçekleşecek ve bu seviye tespit sınavından sonra da seviyelerine göre 3 ayrı sınıf oluşturulup İngilizce kurslar verilecektir. Ve bu kurs süreci yaklaşık 22 ay devam edecektir. 22 ayın sonunda da başarılı kursiyerlerimize uluslararası geçerliliği olan sertifikalar verilecektir. Ben GAÜ ile bu konuda çalışmaktan büyük bir mutluluk duymaktayım. Zaten GAÜ diğer projelerimize de bölgesel kalkınma projelerimizde de yanımızda bulunmaktadır. Ben tekrardan teşekkür eder, hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.

 

İmza töreninde açıklama yapan GAÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Sualp Davut şunları söyledi, 

 

“Öncelikle sayın başkanıma teşekkür ediyorum.  GAÜ ailesi olarak öncelikle Lapta belediyesine bizleri seçtikleri için teşekkür ederiz. Anlaşma gereği 22 ay boyunca lapta belediyesi ile birlikte üst seviyede kurslar verilecektir. Tabi bunlar da belediye başkanımızın söylediği gibi belli kalitede seviyesi ispatlanmış EQUALS sertifikalı kurslar olacaktır. Bu da demek oluyor ki, biz bu kursa katılacak olanların İngilizce seviyelerinde ciddi bir artış bekliyoruz. Bu kurslarımız büyük çoğunlukla Lapta Belediyesi sınırları içinde yer alan Chetau Lambousa otelde gerçekleştirilecektir. 22 ay sonunda başarılı olan kursiyerlere başarı sertifikası verilecektir. Bunları da ileri hayatlarında kullanabileceklerdir. Ben Lapta Belediyesine çok teşekkür ediyorum. Herkese hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

İmzalanan anlaşma gereği, 30 Mart 2015’te düzenlenecek Seviye Tespit Sınavı ile İngizce eğitim programlarına resmen başlanmış olunacak.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜSEM Koordinatörü Ayşegül Nacak, “Yaşam boyu eğitimin öneminin ve gerekliliğinin her geçen gün arttığı, günümüz toplumlarında, çağı yakalayabilen ve sürekli öğrenme becerisine sahip bireylere ve kurumlara olan ihtiyaçta aynı oranda artmaktadır” diyerek şunları vurguladı:

 

“Toplumsal gelişimin ancak bireysel gelişim ile sağlanabileceği gerçeğinden hareket ile çağdaş bilgiyi üretme sorumluluğunu taşıyan GAÜSEM 30 yılı aşan eğitim tecrübesine uluslararası kimlik ve akreditasyonlara kıtalararası Kabul görmüş standartlara sahip olan GAÜ çatısı altındadır” dedi.