4’üncü Uluslararsı Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Konferansı GAÜ Evsahipliğinde Gerçekleşiyor

Haberler

GAÜ'DEN

4’üncü Uluslararsı Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Konferansı GAÜ Evsahipliğinde Gerçekleşiyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yükseköğretimde 30’uncu yılını kutladığı 2014-2015 Akademik yılında bir uluslararası konferansa daha evsahipliği yapıyor.

 

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ve Kıbrıs Eğitim Bilimleri Derneği (KEB-DER)’nin ortaklaşa düzenleyeceği “4’üncü Uluslararası Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Konferansı” 19-21 Mart 2015 tarihleri arasında GAÜ’de gerçekleşecek.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölüm Başkanı ve Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr Sülen Şahin Kıralp şunları söyledi,

 

“Uluslarası düzeyde gerçekleştirilecek olan 4’üncü Uluslararası Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Konferansı”na 28 farklı ülkeden  alanında uzaman akademisyen katılacaktır. Konferans bünyesinde Eğitimin farklı alanlarından 150’den fazla bildiri sunulması beklenilmektedir. Prof.Dr. Hüseyin Gökçekuş, Dr.Jesus Garcia Laborck, Prof.Dr.Buket Akkayonlu Hacettepe Üniversitesinden kongre için GAÜ’ye gelecektir. Kongre İngilizce ve Türkçe olarak iki ayrı dilde yapılacaktır. Ayrıca bu kapsamda, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki öğretmenler için sertifikalı eğitim programları da düzenlenecektir. Yapılacak olan kongre ulusal ve uluslararası dergilerde basılacaktır. 19-21 Mart tarihleri arasında GAÜ’de gerçekleşecek olan 4’üncü Uluslararası Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Konferansı’nın eğitime ve eğitimciye çok büyük katkılar sağlayacağını düşünmekteyim” dedi.