BASIN AÇIKLAMASI

Haberler

GAÜ'DEN

BASIN AÇIKLAMASI

Girne Amerikan Üniversitesi yönetimi, ülke öğrenci  taşımacılığının  yetersizliğinden en fazla etkilenen eğitim kurumlarından biridir ve mevcut talepleri üniversitenin menfaatleri noktasında değil, öğrencilerin yaşadığı ulaşım sorunlarına çözüm bulma amacı gütmektedir.

 

Girne Amerikan Üniversitesi, 30 yıldır eğitim odaklı hareket ederek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin menfaatleri doğrultusunda çalışan,  siyaset yapmayan, kendini de devletin üstünde görme gibi bir tutum içine girmeyen hizmet etme anlayışı ile bu günlere gelmiştir. Kendisini devletin üstünde gören başka  kurum var ise bu Girne Amerikan Üniversitesi’nin sorunu değildir.

 

Girne Amerikan Üniversitesi, basında işaret edildiği  gibi “Taşımacılık sektörüne el atma” sevdasıyla değil, mevcut sorunun devlet kontrolünde üniversitelerin de görüşleri alınarak çözüm sağlanacak bir yapıya kavuşturulması anlayışında hareket etmektedir. Bizler, yıllardır süre gelen yasal prosedüre uygun olarak araç filomuzu genişletme sürecine öğrenci sayımızdaki artışa paralel olarak bugün de devam etmekteyiz.

 

Üniversitemiz yönetimi, konuyu gündeme getirirken devlet kurumlarına zarar vermek değil, üniversiteler adasına dönüşen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin imajını olumlu yönde korumak ve geliştirmek anlayışıyla hareket etmektedir.

 

Bizler Üniversite Yönetimi olarak ilgili Bakanlar ve bürokratlarla konuyu defalarca görüştük ama bir sonuç alamadık. Her siyasi parti Üniversite adası olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin öğrenci sayısını 100 binlere taşıyacağı mesajını verirken ulaşımın nasıl çözüleceği konusunda bir çözüm ortaya koyamamaktadır. Bizler, ulaşımda ortaya koyduğumuz tamamen öğrencimize yönelik ve ücretsiz hizmetlerle devletimize  bu anlamda da destek olduğumuzun bilincindeyiz.

 

Bu vesileyle yetkililere  çağrımız, üniversitelerin öğrenci taşımacılığı sorununa, yapılacak toplantılarla çözüm bulunması, öğrencilerin yaşadığı mağduriyetin ortadan kalkmasıdır.

 

Girne Amerikan Üniversitesi yönetimi, üniversitelerin öğrenci taşımacılığı sorununun çözümüne katkı koymaya her zaman hazırdır. Sorunlar sadece bizim  değil  birçok üniversitenin de ortak  sorunlarıdır. Ayrıca,  hakkımızı demokratik yollarla aramamızı  kimsenin kısıtlayamayacağı gerçeğini de kamuoyu ile paylaşmak isteriz. Yönetimimiz, Sn.  Bakanla herhangi bir polemiğe girmek için değil, konunun çözüme kavuşması ve halkın bilgilenmesi amacıyla bu açıklamayı yapma ihtiyacı duymuştur.

 

GAÜ MÜTEVELLİ HEYETİ, YÖNETİCİLER KURULU, REKTÖRLÜK, ÖĞRENCİ VELİLERİ VE ÖĞRENCİLER