GAÜ Kıbrıs Kültürel Mirasını Roma'da Anlattı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Kıbrıs Kültürel Mirasını Roma'da Anlattı

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi`ne bağlı olarak 2013 yılında kurulan Uluslararası Tarihi Miras Çalışmaları Araştırma Merkezi, Roma Mimarlık Evi`nde Kültürel Miras İçin Uygulamalı Araştırmalar: Yenileme ve Restorasyon" (Applied research for cultural heritage: innovation and restoration) başlıklı seminerde temsil edildi.

 

Roma Mimarlar Odası Tarihi Miras bölümü tarafından organize edilen seminer ayrıca Roma Sapienza Üniversitesi ve Floransa Üniversitesi işbirliği ile gerçekleşti. Roma Mimarlar Odası Tarihi Miras bölümü başkanı Virginia Rossini tarafından açılışı gerçekleştirilen seminer, Appia Antik Parkı direktörü, Alma Rossi, Sapienza Üniversitesi Anıtlar Restorasyonu Mezuniyet Okulu direktörü Daniela Esposito, ve Sapienza Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Gıovanni Carbonara`nın sunumlarıyla devam etti. Aynı zamanda oturum başkanlığıda yapan, GAÜ Uluslararası Tarihi Miras Çalışmaları Araştırma Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Alessandro Camiz, Girne Amerikan Üniversitesi tarafından restorasyon projesi ele alınan Acheiropoietos Manastırı’nın tarihi, üniversitenin ilgili çalışmaları ve özellikle Sapienza Üniversitesi ile ortaklaşa organize edilen Uluslararası Tasarım Atolye Çalışmasının sonuçları hakkında katılmcılara bilgi verdi.

 

Dr. Camiz`in ardından GAÜ Uluslararası Atolye Çalışması`na yürütücü akademisyen olarak katılan Floransa Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Gıorgio Verdiani, Acheiropoietos Manastırının üç boyutlu lazer taraması sonuçlarıyla ilgili bilgi sundu. Sapienza Üniversitesi`nden Lucia Ferroglio, aynı tasarım atolyesinde uluslararası katılımcılar tarafından önerilen tasarım çalışmaları konusunda bilgi sunarken, Sapienza Üniversitesinden ayrıca Simona Messina, Manastır için hazırladıkları Ortaçağ Bahçesi projesi konusunda sunumunu gerçekleştirdi.