GAÜ’den Diyarbakır Mimarlar Odası Şubesinde Seminer

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den Diyarbakır Mimarlar Odası Şubesinde Seminer

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Hossein Sadri ve İç Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri Türkiye Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesi`nin davetiyle "Mimarlık Etiği ve Mekanın Kamusallığı" başlıklı seminere katıldı.

 

Diyarbakır’da gerçekleşen seminerde Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri kamusal mekanların sosyo-politik değerleri ve kullanım yönlerine dikkat çekerek, kamusal mekanlarda oluşan değişikliklerin temellerini ve bu süreçlerde mekansal değişikliklere sebep olan süreçleri tartışmaya açtı. Doç. Dr. Zeybekoğlu Sadri, kentlerin bu hızlı dönüşümlerine karşı katılımcı, kucaklayıcı, açık ve adaletli mekanların üretimine giden yoldaki gerekliliklerin altını çizerek mimarlığın bu alanda geliştirmesi gereken duyarlılıklara vurgu yaptı.

 

Doç. Dr. Zeybekoğlu Sadri`den sonra Mimarlıkta Meslek Etiğinin Ölçeği üzerine konuşma yapan GAÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Hossein Sadri, öncelikle Mimarlık Mesleğinin tarihine değinerek, bu mesleğin yapı sürecinde kopuşuna ve ölçekli bir mimarlığa doğru gidişine işaret ederek, etiğin herhangi bir ölçekte ele alınamayacağı vurgusuyla mimarlıkta meslek etiği üzerine eleştirilerini sundu.

 

Sunumların ardından katılımcılarla interaktif tartışma bölümünde özellikle Türkiye`deki mimarlık mesleğinin ve Mimarlar Odalarının dönüşümü üzerinde görüş alış-verişinde bulunuldu.