GAÜ 2. Uluslararası Mühendislik, Yapay Zeka ve Uygulamaları Sempozyumu KKTC Bayındırılık ve ...

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ 2. Uluslararası Mühendislik, Yapay Zeka ve Uygulamaları Sempozyumu KKTC Bayındırılık ve ...

TAÇOY: “EĞİTİM SEKTÖRÜNDE İKTİSADİ OLARAK DAHA İLERİ GİTMEYİ SAĞLAYACAK OLAN BİLEŞİM ALANINDAKİ BU SEMPOZYUMU DESTEKLİYORUZ”

 

Girne Amerikan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlen “2. Uluslararası Mühendislik, Yapay Zeka ve Uygulamaları” Sempozyumu KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma bakanı Hasan Taçoy’un açılış konuşması ile başladı.

 

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü Millenium Binası Senato Kongre salonunda gerçekleşen 2. Uluslararası Mühendislik, Yapay Zeka ve Uygulamaları Sempozyumu’na  KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma bakanı Hasan Taçoy, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, GAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Sadık Ülker, Kıbrıs Türk Bilgisayar Mühendisleri Odası Başkanı Bora Tüccaroğlu, GAÜ Küresel Bilim Ailesi ve GAÜ mühendislik öğrencileri katıldı.

 

Açılış konuşmalarını KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’un yanı sıra, GAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Sadık Ülker, Kıbrıs Türk Bilgisayar Mühendisleri Odası Başkanı Bora Tüccaroğlu ve  Sempozyum Başkanı ve GAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Ağdelen tarafından gerçekleştirdi.

 

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma  Bakanı Hasan Taçoy gerçekleştirdiği konuşmasında, uzun yıllar ülke olarak hayalini kurduğumuz eğitim sektöründe iktisadi olarak daha ileri gitmeyi sağlayacak olan bileşim alanındaki bu sempozyumu desteklediklerini söyledi. Girne Amerikan Üniversitesi’ni gerçekleştirmiş olduğu bu organizasyondan dolayı tebrik eden Taçoy, devlet olarak vergi ve benzeri engelleri kaldırmaya yönelik çalışmalar yapıp bu çalışmaları destekleyeceklerini vurguladı.

 

Kıbrıs Türk Bilgisayar Mühendisleri Odası Başkanı Bora Tüccaroğlu gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, KKTC’deki en büyük kalkınmanın bilişim ile birlikte olacağını, Teknopark yasasının desteklenip, vergilerin düşürülmesini ve ARGE çalışmalarının hızlandırılıp desteklenmesi gerektiğini belirtti. Üniversite yönetimlerinin bu konuların arkasında olması gerektiğini ifade ederek, Girne Amerikan Üniversitesi’ne bu organizasyonu gerçekleştirdikleri için ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 

GAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Sadık Ülker gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, geçtiğimiz yıl ilki gerçekleşen Uluslararası Mühendislik, Yapay Zeka ve Uygulamaları Sempozyumu ile GAÜ’nün KKTC’de yapay zeka konusunda ilki gerçekleştirdiğini belirterek, bu yıl da konusunda uzaman bilim insanlarının GAÜ bünyesinde önemli konularına değineceğini vurguladı. Girne Amerikan Üniversitesi’nin uluslarası kimliğe sahip, 3  kıtada kampüsleri bulunan bir yapı haline geldiği, bugün Kıbrıs’ın dışında İngiltere, Hong Kong, ABD ve İstanbul’da da kampüslerİnin bulunduğunu dile getirdi. Ayrıca Ülker, Girne Amerikan Üniversitesi’nin geçtiğimiz günlerde birçok uluslararası sempozyuma evsahipliği yaptığını belirterek, bu gibi organizasyonlara hız vererek ev sahipliği yapmaya devam edeceğini vurguladı.

 

Sempozyum Başkanı ve GAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Ağdelen gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilen sempozyumun geleneksel olarak önümüzdeki yıllarda da gerçekleşmeye devam edeceğini belirterek, GAÜ’nün 3 temel vizyonunun olduğunu, bunların eğitim, araştırma ve topluma hizmet olduğunu söyledi. GAÜ olarak amaca uygun çalıştıklarını, bu yılda gerçekleşen sempozyuma 300`dan fazla bilim  insanının 100’den fazla bildiriyle katıldığını ve dünyanın her yerine ulaşan video sunumlarıyla sempozyumun gerçekleşeceğini bildirdi. Sempozyumun 3 ana başlık şeklinde gelişeceğini ifade eden Ağdelen, başlıkların  Yapay Zeka, Mühendislik ve Uygulamalar olduğunu söyledi.

 

Açılış konuşmalarının ardından katılımlarından ve desteklerinden dolayı GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’a teşekkür plaketi takdim ederken, GAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Sadık Ülker, Kıbrıs Türk Bilgisayar Mühendisleri Odası Başkanı Bora Tüccaroğlu’na teşekkür plaketini takdim etti.