GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, CNN Türk'te Yayınlanan ...

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, CNN Türk'te Yayınlanan ...

Girne Amerikan Üniversitesi Tanıtım Günleri kapsamında CNN TÜRK`te yayınlanan Ece Karaboncuk’un sunuculuğunu gerçekleştirdiği “Eğitim ve Başarı” programınına katılan Gaü Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ`nün kuruluş, gelişim, başarı ve gelecek sürecinin yanı sıra KKTC `yi de yakından tanıttı.


Akpınar, “GAÜ Adada Üniversiteleşme Hareketini Başlatan Bir Yüksek Öğretim Kurumudur”

 

GAÜ’nün kuruluş yılları ve gelişim süreci ile ilgili soruya Akpınar:” Eğitim hayatım boyunca bizlere hayallerimizin büyük olmasını öğrettiler. 1985 yıllarında adada henüz üniversite yoktu. O yıllarda yurtdışında olduğum dönemlerde üniversite tezim üniversite kurmak üzerine idi. 1984-1985 yılları arasında bakanlar kurulunun kararı ile üniversitemizi kurduk.  Adada üniversiteleşme harekini başlatan  bir yükseköğretim kurumu olarak, 30’uncu yılımıza geldiğimiz bugünlerde bir dünya üniversitesi vizyonu ile, dünya vatandaşlarını bünyesinde ağırlayan bir yükseköğretim kurumu olarak, bundan sonraki 30 yıl için uluslararası, sınırları olmayan bir üniversite olmaya hazırlanıyoruz. 3 kıta tek üniversite olgusundan, artık tüm dünyaya adımlar atmaya başladık. En son Moldova’da kuracağımız üniversite  üzerinde imzalar atarken,  Avrupa Birliği ülkeleri için adımlar atmaya başladık. Bir sonraki 30 yıl Girne Amerikan Üniversitesi için dünya üzerinde gerçek anlamda yeni bir eğitim sistemi içerisinde yerini alması ile başlayacaktır ” dedi.


Akpınar, “GAÜ Canterbury, Bir Üniversite Konumundadır ve Kendi İçerisinde Akretitasyonlarına Sahip, Kendi Diplomasını Verebilir Durumdadır”

 

GAÜ’nün İngiltere’nin Canterbury şehrinde bulunan GAÜ Canterbury ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında Akpınar,  “GAÜ Canterbury, şuanda İngiltere’de İngiliz Yüksek Öğretim Kurumu altyapısı ile kurulmuştur. Yani öğrencilerimiz İngiliz yükseköğretim kurumunun vermiş olduğu öğrenci vizesini verme yetkisine sahip durumdadır. GAÜ Canterbury bir üniversite konumundadır ve kendi içerisinde akretitasyonlarına sahip olup,kendi diplomasını verebilir durumdadır” dedi.

 

Akpınar, “GAÜ Havacılık Alanında Türkiye’de ilk 3 Üniversite Arasında”

 

GAÜ bünyesinde yeni kurulan Pilotaj bölümü ile ilgili açıklamalarda bulunan Akpınar, “Havacılık alanında Türkiye’deki ilk 3 üniversite arasında yeralmış duruma geldiğimizi söyleyebiliyorum. Özellikle üniversitenin kendi havacılık okulunun ayrıca kurulmuş olması, havacılık lisansının olması ve Eylül ayından itibaren kendi uçuş filosunun İstanbul’da bir yerleşke şeklinde oluşacak olması, özel pilot yetiştirilmesinden,  ticari pilotların yetiştirilmesine kadar, bir çok alanda eğitim verecek olması bizi bir çok eğitim kurumundan da ayırıyor. Bu alanda ortaya koymuş olduğumuz çalışma, İstanbul, Çorlu ve Kıbrıs olmak üzere 3 farklı merkez üzerinden ilerleyecek.  Eğitim almakta olan öğrencilerimizi mezun olduktan sonra, kendi yapımıza dahil etmek yönünde adımlar attık. Şuanda okulumuz havacılık eğitimi sonunda birde havayolları şeklini almış bulunuyor. Hava yolları ilk olarak hava taksi programı ile başlıyor. Mezun olacak  öğrencilerimiz kendi havayollarında uçmaya başlayacaklar. Denizclik eğitiminde ise, biliyorsunuz Akdenizdeyiz. Yüzen üniversite şeklide özellikte şuanda Japonya’dan almış olduğumuz eğitim gemisi ile öğrencilerimiz sadece Akdenizde değil, dünyanın bütün sularında eğitimlerini gemi üzerinde alabilecekleri şekilde bir eğitim proramı yapılanması içerisindeyiz. Bu yıl buna başlıyoruz” dedi.


Akpınar, “Le Chateau Lambousa Otel, Öğrencilerin Yönetiminde Olan Bir Otel Haline Geldi”

 

Geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilen Le Chateau Lambousa Otel ve GAÜ Turizm ve Otelcilik Fakültesi hakkında açıklamada bulunan Akpınar, “Le Chateau Lambousa Otel aslında Lambousa krallığını ve o medeniyeti anlatan tarihi bir bölgede KKTC’nin ilk oteli konumudadır. Üniversitemiz Le Chateau Lambousa Otel’in restorasyonunu gerçekleştirmiş,  Turizm ve Otelcilik Fakültemiz bünyesinde uygulama okulu olarak kullanılmaya başlanmıştır. Burası 5 yıldızlı bir otel, bünyesinde birçok imkanı barındırıyor. Şuan öğrencilerimiz orada çalışmaya başladılar. Ön büro yönetiminden tutun, mutfak sanatlarına kadar bir çok alanda öğrencilerin yönetiminde olan bir otel konumuna geldi. Bunu izleyebiliyor olmak, gerçekten çok keyifli. Çünkü şuanda böylesi bir yapı olduğunu görmedim” dedi.

 

Akpınar, “GAÜ, Adayı Üniversite, Araştırma ve Sağlık Adasına Dönüştürme Noktasında Ciddi Çalışma Başlattı”

 

GAÜ’nün sağlık alanındaki yeni atılımları hakkında açıklama yapan Akpınar, “Girne Amerikan Üniversitesi öncelikli olarak adanın bir üniversite adası olması yanında; araştırma  ve sağlık adasına dönüştürme noktasında da ciddi çalışma başlattı. Florence Nightingale Hastanesi ile bir araştırma hastanesi kurulması, buna bağlı olarakda Bilim Üniversitesi ile birlikte tıp fakültesinin kurulması ve bu yöndeki atılacak olan adımlarla hem adadaki eksikliği gidermek, hemde adadaki sağlık hizmetlerini dış dünyaya adanın saygınlığınıda arttıracak şekilde bir yapılanma içerisine alma yönünde hedeflerle yola çıktık. Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesine hali hazırda öğrenci alımlarına başladık. Bu yıl açılacak olan tıp fakültesi ile birliktede adanın gelişimine ve Türkiye ile gerçekleştirilecek entegrasyonlar içerisinde olabilecek en güzel sağlık hizmetlerini tek bir yapı içerisine taşımak istiyoruz” dedi.


Akpınar, “Mezunlarımızın Herzaman Yanlarında Olduk ve Bundan Sonrada Herzaman Yanlarında Olacağız”.

 

Akpınar, GAÜ’nün mezunlarının herzaman yanında olduğunu ve bundan sonrada herzaman yanlarında olacağını belirterek,  “ Özellikle sosyal medyanın şuanda bukadar yaygın olması, hergün 10’larca öğrencimizin ve mezunumuzun bizleri izliyor olması ve görev almak istiyor olmaları gerçekten çok gurur verici. Girne Amerikan Üniversitesi’nin binlerce mezunumuzun içerisinde çok önemli yerlerde olanları var. Geçenlerde Çin’de karşılaştığımız ve üst düzey yönetim görevinde olan bir öğrencimiz bizleri çok mutlu etti. Bunun dışında Türkiye’de de gerek özel sektörde, gerek siyasi alanda gerekse yerel yönetimlerde öğrencilerimizin görev almasını büyük bir ilgi ile izliyoruz.

 

Akpınar, “ Öğrenciler, Girne Amerikan Üniversitesi’ni Seçtiklerinde Bir Dünya Üniversitesini Seçtiklerini Unutmamalılar”

 

Tercih döneminde öğrencilere tavsiyede bulunan Akpınar, “Öncelikle öğrenci adaylarımzın, Girne Amerikan Üniversitesi’ni seçtiklerinde bir dünya üniversitesini seçtiklerini unutmamalarını,  hedeflerin herzaman seçecekleri üniversitedeki akreditasyonları çerçevesinde olmasını, hiçbirzaman mesleki olarak tercihlerinde zorluk yaşıyorlarsa eğer, herzaman hayallerini takip ederek özgür düşünleri ile tercihlerini yapmlarını diliyorum” dedi.