Haberler
GAÜ'DEN
“Havacılık Sektörü 1 Milyon Kişiye İş Verecek”
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Havacılık eğitimi alanında dünya standartlarında eğitim vereceği Havacılık ile ilgili bölümler ve pilotaj eğitiminde teknik donanım ve alt yapısını geliştirecek projeleri gerçekleştirecek çalışmalara hız verdi.
Havacılık fakültesi bünyesinde eğitim görecek öğrencilerin dünya standartlarında eğitim almaları için hazırlıklar tamamlanırken diğer fakültelerde lisans eğitimini tamamlayan GAÜ öğrencileri ve havacılık tutkunları 18 aylık pilotaj eğitimini de ayrıca GAÜ farkı ile alabilecekler.
Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada teorik ve pratik eğitimlerin dünya standartlarında verilmesinin hava taşımacılığı sektöründe kariyerlerine başlayacak mezun öğrencilere önemli katkılar ve kazanımlar kazandıracağına işaret edildi.
“Havacılık Sektörünün 1 Milyon Pilot ve Teknisyen İhtiyacı Olacak”
GAÜ’den yapılan açıklamada havacılık sektörünün önümüzdeki 20 yıl içinde 1 milyon pilot ve teknisyene ihtiyacı olacağına dikkat çekildi. Singapur’da düzenlenen bir seminerde açıklamalar yapan Boeing’in eğitim servisi sorumlusu Roei Ganzarski’nin açıklamalarının sektörün ihtiyacı olan yetişmiş kadroların önemine işaret ettiğine değinilen açıklamada havayolu şirketlerinin 2010-2029 yılları arasında artan uluslar arası talep ve emekliye ayrılacak personelden dolayı 1 milyon yeni istihdama ihtiyacı olacağının yetkililer tarafından açıklandığı hatırlatıldı.
“İstihdamlar Asya Ülkelerinde Yoğunlaşacak”
Boeing’in üst düzey yöneticisinin hava taşımacılığı sektörünün önmüzdeki 20 yıl içerisinde Asya başta olmak üzere Kuzey Amerika ve Avrupa’da 466 bin pilot ile 560 bin bakım teknisyeninin istihdam edileceğinin açıklandığını belirten GAÜ yetkilileri Çin ve GAÜ’nün kampüsü bulunan Singapur başta olmak üzere Asya ülkelerinin çekim merkezi olacağını açıkladılar.
“Singapur ve İngiltere Kampüsüne Doğrudan Uçuş Yapılacak”
Kıbrıs adası üzerinde pratik uçuş eğitimlerinin de gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü bölümde Singapur ve İngiltere Kampüsüne de uçuşların gerçekleştirileceği projeler yeni akademik yıl ile birlikte hayata geçecek. Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada Havacılık fakültesi ile ilgili alt yapı projelerinin olgunlaştığını ve önümüzdeki akademik yıl ile birlikte hayata geçmeye başlayacağı belirtildi. Ada üzerinde oluşturulması öngörülen uçuş sahalarında pratik ve teorik eğitimlerin verileceğinin de altı çizildi.
GAÜ’nün 25. yılında kıtalar ötesi bir dünya üniversitesi olduğunun da ifade edildiği açıklamada “ 3 Kıta 4 Kampüs Tek Üniversite” vizyonu ile GAÜ’nün hava taşımacılığı sektörünün ihtiyacı olan kadroları yetiştirecek dünya standartlarında eğitim kriterlerini yakaladığına işaret edilerek altyapıların sona ermesiyle Havacılık fakültesinin KKTC’de ilk ve tek olacağı vurgulandı.