EĞİTİM FAKÜLTESİ
Haberler
GAÜ'DEN
GAÜ’den Bolu’da Eğitim Seminerleri
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Türkiye’de düzenlemiş olduğu eğitim seminerlerine devam ediyor.
GAÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. F. Sülen Şahin Kıralp tarafından gerçekleştirilen “Öfke Kontrolü” ve “Tükenmişlik Sendromu” başlıklı eğitim seminerleri, iş yaşantısının ve sosyal hayatın öne çıkan konularından olan “Öfke Kontrolü” ve “Tükenmişlik Sendromu” ile ilgili olarak GAÜ, KAÜ ve Bolu Psikolojik Eğitim ve Yardım Derneği (PEYDER) işbirliğiyle Bolu Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşti.
Bolu`da ilk kez bir özel üniversite temsilciliği tarafından gerçekleştirilen “Öfke Kontrolü” ve “Tükenmişlik Sendromu” seminerine yoğun bir katılım olurken, katılımcılar, Bolu`da böyle bir etkinliğin gerçekleşmesinden dolayı büyük bir memnunluk duyduklarını vurgulayarak, Girne Amerikan Üniversitesi ve Bolu temsilcisi Nuray Namdar`a teşekkürlerini sundular.
"Öfke sizi değil, siz öfkenizi kontrol edin"
GAÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. F.Sülen Şahin Kıralp tarafından seminerin ilk bölümünde "Öfke Kontrolü" anlatılırken, öfke`ye ilişkin temel bilgiler, Öfke`yi kontrol etme, Öfkeyi fark etme, yarattığı sonuçlar, Öfke döngüsü, Öfke ile başa çıkabilme stratejileri, Öfke türleri ve ifade tarzları gibi konular anlatıldı. Kıralp, "Öfke sizi değil, siz öfkenizi kontrol edin" diyerek sözlerini tamamladı.
Çağımızın sendromu ; "Tükenmişlik"
Seminerin öğleden sonra gerçekleştirilen 2.bölümünde ise "Tükenmişlik Sendromu"nu anlatan Kıralp, bu sendromun 70`li yılların başında tanımlanmasına rağmen "Hürrem" rolüyle hafızalara kazınan Meryem Uzerli sayesinde gündeme geldiğine dikkat çekerek, "Tükenmişlik, işinin merkezinde "insan" olan özellikle yardım mesleklerinde görülmektedir. Sağlık alanında çalışanlar, bankacılar, öğretmenler bunlardan en başta gelenleridir" diye konuştu. Kıralp, daha sonra katılımcılara Tükenmişlik modelleri, Tükenmişliğin nedenleri, Tükenmişliğin belirtileri, Tükenmişliğin sonuçları, Bireyin üzerindeki olumsuz etkileri, Çalışma hayatı üzerindeki olumsuz etkileri ve Aile hayatı üzerindeki olumsuz etkilerini anlattı. Kıralp, katılımcılara son olarak "Tükenmişliği önleme ve başa çıkabilme" hakkında bilgiler verdi.