EĞİTİM FAKÜLTESİ
Haberler
GAÜ'DEN
“Sanatın her dalını sevelim, destek verelim”
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Müzik Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Ahmet Sönmezler “Kıbrıs için, toplum için, müziğe gönül vermiş gençler için Girne Amerikan Üniversitesi’nde ve öğrencilerle bu ortamda olmak çok önemli, bu yüzden çok mutluyuz” dedi.
GAÜ’de müzik çalışmalarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Yrd.Doç.Dr. Ahmet Sönmezler GAÜ Müzik Öğretmenliği Bölümü’nün faaliyete geçtiğimiz Ekim ayında başladığını belirterek “Yeni bir bölüm olmasına rağmen tüm müfredatımızı aktif bir şekilde işliyoruz. Ben kurucu bölüm başkanı olduğum için bişeyleri sıfırdan kurmak zor oluyor tabii ki ama yine de çok keyifli. Kıbrıs için, toplum için, müziğe gönül vermiş gençler için bu ortamda öğrencilerle olmak çok önemli bu yüzden mutluyuz” diye konuştu.
Albümün adı Koyunbaba
Kıbrıs’taki müzik çalışmalarına da değinen Sönmezler “Son çıkardığımız albüm sadece solo klasik gitar eserlerinden oluşuyor. Bir saatlik bir albüm, kendim zaten klasik müzisyenim, ilk albümümün böyle bir albüm olmasını istedim. Kendimin de çalmaktan keyf aldığım müzikler seçtim” diyerek şunları söyledi: “Albümün adı Koyunbaba. Koyunbaba Türkiye’nin güney batı taraflarında bir köy.. Dileyenler bu albümü Kıbrıs ve Türkiye’de ilgili yerlerden satın alabilir”
Müzik kulağı çok önemli
GAÜ Müzik Öğretmenliği Bölümü’ne gelmeyi düşünen öğrencilere de mesaj veren Ahmet Sönmezler, “Yetenek sınavıyla bölümümüze girildiği için belli başlı kurallar vardır. Çünkü bunun sonunda öğrencinin müzik yeteneğini çok yönlü bir şekilde ölçüp tartmak isteriz. Müzik kulağı var mı, enstrüman çalabiliyor mu gibi. Öncelikle yeteneklerini bir çok parametrede ölçüyoruz. İnternetten GAÜ Müzik Öğretmenliği bölümü sayfasında gerekli koşullar için tüm bilgiler mevcut. Yetenek sınavlarımız Temmuz ayında” diye konuştu.
Yeni albüm hazırlıkları
Yeni album çalışmalarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Sönmezler “Ben ABD’de okudum. 6-7 yıl orada yaşadım, master ve doktoramı orada yaptım. Bu nedenle bir çok performans sergileme şansım oldu, festivallerde, konserlerde, bakım evlerinde. Hep şu sorularla karşılaştım: “Çaldığınız şarkıyı çok beğendik nereden bulabiliriz?” gibi.. Ben de bunun üzerine albüm yapmaya karar verdim. Önce sevdiğim ve çalmak istediğim parçaları seçtim ve albüm için kayıtlara başladım. Sağlıklı olduğumuz sürece sanat etkinliklerine katılmalıyız, hem kendi ruh sağlığımız ve dinginliğimiz için hem de sanatçılarımızın ayakta kalmaları için. Çünkü sanatçı ve sanat geliştikçe toplum da gelişir” dedi.
Halk artık daha bilinçli
Kıbrıs halkının müziğe bakış açısını da değerlendiren Ahmet Sönmezler “Halkın eskiye göre çok daha fazla bilinçlendiğini söyleyerek “Kapalı küçük bir yeriz ve ada anlamında dezavantajlarımız var. Tanınmamışlığın da getirdiği bir dezavantaj var. Bu dezavantajları sanatla ortadan kaldıracağız, bu yüzden de müzik ülkemiz için çok önemli” dedi.
Piyanoya 5 yaşında başladı
Piyano çalmaya 5 yaşında başladığını, 10 yaşına kadar sadece piyanoyla devam ettiğini, daha sonra klasik gitar ve elektro gitar çalmayı öğrendiğini anlatan Sönmezler “DAÜ’de Müzik Bölümü’nde okudum, 4 yıl sonunda bölüm birincisi olarak mezun oldum, sonra ABD’ye gittim ve master ve doktoramı yaptım. 3.5 yıldır buradayım. Müzik öğretmenliği Bölümü’nün başkanlığını yapıyorum, ülkemiz için genç yetenekleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu uğraşla yola çıktık elimizden geleni yapıyoruz” diye konuşarak şunları vurguladı:
“Müziği, sanatı sevelim. Sanatın her dalını sevelim, destek verelim. Müziği seven bir toplumuz ,önümüz açıktır, daha da ileriye gideceğiz diye düşünüyorum. Müziksiz, sanatsız kalmayalım diyorum”