Esas olarak Bilgisayar Mühendisliği Bölümünün üçüncü ve dördüncü sınıf dersleri için bilgisayar laboratuvarı olarak görev veren Interdel, intel core i3 CPU`lar, 2 GB RAM ve Windows 7 işletim sistemi ile güncel PC yapılandırması olan 30 HP Kişisel Bilgisayar ile donatılmıştır. Nadiren yaşanan yüksek öğrenci kapasiteli laboratuvar oturumlarını desteklemek için, laboratuvar toplam öğrenci kapasitesini 44`e çıkaran 14 Xpc Servisi PC`ler ile desteklenmektedir.
Bilgisayar Merkezi ve yüksek hızlı profesyonel HP ethernet anahtarları tarafından sağlanan yüksek hızlı internet bağlantısı ile, mühendislik fakültesi öğrencileri laboratuvar oturumları sırasında GAÜ e-öğrenme sitesinin yanı sıra diğer küresel bilgi kaynaklarını kullanabiliyorlar.
Her PC’ ye, Microsoft Office, VMWare sanallaştırma paketi, Microsoft Visual Studio, MS SQL Server, Autocad, SPSS, Microsoft Project, Elektrik / Elektronik Devre Simülasyon, JAVA Geliştirme CAD yazılımı, Matlab ve bazı diğer editörler / Derleyiciler / IDE`ler de dahil olmak üzere gerekli yazılımın komple set yüklenmiştir, ancak yüklenen yzılımlar bunlarla sınırlı değildir. Yüklenen geniş yazılım yelpazesi ile, laboratuvar Mühendislik Fakültesinin dört bölümünün kullanımı için uygundur.
Laboratuvar oturumlarının dışında, Bilgisayar Programcılığı gerektiren çoğu Teknik Seçmeli derslerin ders saatleri bu laboratuvara tahsis edilmiştir. Böylece öğrenciler eğitmen PC ekranını yansıtan data show projektör aracılığıyla öğretmenin ellerini uygulamaların üzerinde takip ederek faydalanabilirler. Ayrıca, hepsi bir arada lazer renkli yazıcı laboratuvar oturumları sırasında eğitmenlerin anında öğrencilerin yazılı gönderimlerini kağıda tarama ve/veya teksir çıkarma kabiliyeti sağlar.
Kullanılmayan süreler esasında, laboratuvar Fakülte üyeleri tarafından PC`lerde zaman alan simülasyon çalışmalarıı yürütmek için de kullanılabilir, böylece simülasyon çalışmaları daha kısa süreler içerisine tamamlanabilir.