Kayıt İçin Gerekli Belgeler ve Bilgiler

 

2024 Kayıt Adımları

Kayıt için gerekli belgeler (genel bölümler için):

 

  • ÖSYM Sınav Sonuç Belgesinin orijinali ve/veya internet çıktısı
  • Lise Diplomasının aslı veya yeni tarihli resimli mezuniyet belgesi (Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2024 tarihi mesai bitimine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde; Açık Öğretim Liseleri öğrencilerinden bir yükseköğretim kurumuna yerleşen adayların ise mezun olduklarına ilişkin belgelerini 31 Ocak 2025 tarihi mesai bitimine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde, asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır..)
  • 12 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf (Son altı ay içerisinde çekilmiş)
  • İlgili muhtarlıktan veya E-Devletten yeni tarihli ikametgah belgesi
  • 2004 yılı ve öncesi doğumlu Erkek adaylar için ilgili askerlik şubesinden alınacak “Bir fakülte veya yüksekokula kayıt olmasında askerlikçe hiçbir sakınca olmadığına” dair belge.
  • Nüfus cüzdanının onaylı örneği (E-Devletten alınabilir)
  • İlk taksit tutarının, (tam burslular için kayıt harcının) yatırıldığına dair banka dekontu (Kişi eğer peşin ödeyecekse fiyat listesinde yazan peşin rakamın hepsini kayıt esnasında ödemek zorundadır, taksitli ödemeye gidecekse ilk taksit tutarının hepsini yatırmak zorundadır)

 

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri için istenen ilave belgeler ve nitelikler:

  • Adli Sicil Belgesi ( e devletten alınabilir)
  • ·         Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak). Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak). Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir, gidip aile hekiminden alamaz, sıradan bir özel hastaneden, sıradan bir devlet hastanesinden alamaz)
  • Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak.

Havacılık Yönetimi için istenen ilave belgeler ve nitelikler:

  • ·          Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak. Adli Sicil Belgesi ( e devletten alınabilir)
  • ·         Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb bilgiler kesinlikle raporda yer almalıdır).

Deniz Ulaştırma İşletme (önlisans) ve Deniz Ulaştırma İşletme Mühendiliği (lisans) için istenen ilave belgeler ve nitelikler:

  • ·         Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanları Yönetmeliği ile Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanlar Eğitim ve Sınav Yönergesinin, Eğitim Kurumlarında Kayıt Kabul, Sağlık Koşulu ile ilgili yasal koşulları sağlamaları,
  • ·         Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Gemiadamları Sağlık Yönergesinde belirlenen usul ve esaslara göre aldıkları "Gemiadamı Olur Sağlık Raporu" nu Sağlık Denetleme Merkezinde onaylatmaları ve Gemiadamı Sağlık Yoklama Belgesi almaları gerekmektedir.

Sağlık rapor ayrıntıları için http://www.hssgm.gov.tr/GemiadamlariMerkezleri

 

Pilotaj için istenen ilave belgeler ve nitelikler:

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından ICAO Ek-1 Sınıf 1 hükümlerine uygun sağlık raporu almak. Aday öğrencilerin 02.06.2017 tarihli ve 30084 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Pilot Lisans Yönetmeliği (SHY–1)” nin 16. ve 17. maddesinde belirtilen öğrenci pilot lisansı için müracaatlarda öngörülen koşulları sağlaması gerekmektedir. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) veya SHGM tarafından yetkilendirilen havacılık tıp merkezleri tarafından düzenlenmiş geçerli 1. sınıf sağlık sertifikası sahibi olması ve sağlık sertifikasında, tek pilota sertifikalı uçaklarda sorumlu pilot olarak uçmasına engel kısıtlama bulunmaması gerekmektedir. Pilot Lisans Yönetmeliği (SHY–1) çerçevesinde, öğrenim süresinde, öğrencinin pilotluğa elverişsiz duruma gelmesinden ötürü ortaya çıkacak tüm hususlardan öğrenci sorumludur. Pilot Lisans Yönetmeliği (SHY–1) çerçevesinde, sağlık muayenesi sonucunda öğrencinin pilotluğa elverişsiz olması durumunda ilgili program kaydı yapılmayacaktır. Sağlık rapor ayrıntıları için: http://web.shgm.gov.tr/documents/sivilhavacilik/files/pdf/saglik_birimi/Liste1.pdf

  • ·         Pilot olmasına engel Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak. Adli Sicil Belgesi ( e devletten alınabilir)

Yukarıdaki belgeleri tam olan öğrencilerin kayıtları 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında kayit.gau.edu.tr sayfasından online olarak yapılacaktır.